BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’ye başarısız denetim cezası: 1,7 milyon sterlin----

KPMG’ye başarısız denetim cezası: 1,7 milyon sterlin

KPMG’ye başarısız denetim cezası: 1,7 milyon sterlin
27 Nisan 2023 - 18:04 www.finansgundem.com

KPMG, İngiltere’deki bir perakende şirketinde gerçekleştirdiği denetimin başarısız olması sebebiyle 1,7 milyon sterlin cezaya çarptırıldı. Big Four firması suçunu itiraf ettiği için cezanın 1 milyon sterlinlik kısmını ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim firmasından biri olan (Big Four) KPMG, perakende firması The Works'ün denetimi nedeniyle İngiltere Finansal Raporlama Konseyi (FRC) tarafından 1,7 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

FRC, 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, firmanın hatasını kabul etmesini ve davanın hızlı bir şekilde sonuçlanmasını göz önünde bulundurdu ve para cezasının 1 milyon sterlinin biraz üzerine düşürüldüğünü belirtti.

KPMG ve eski ortağı Anthony Sykes, 26 Nisan 2020'de sona eren mali yıl için The Works'ün denetiminde yapılan ihlalleri kabul etti. İngiliz denetleyici kurumdan yapılan açıklamada, “İtiraf edilen başarısızlıklar temel düzeydeydi ve gerçekleşmemesi gerekirdi” ifadelerine yer verildi.

FRC ayrıca KPMG için ağır bir kınama yayınladı ve başarısızlığın tekrarlanmaması için Big Four firmasına harekete geçme emri verdi.

FRC Genel Müdür Yardımcısı Claudia Mortimore, “KPMG’nin itiraf ettiği başarısızlık bir perakende işletmesinin envanter denetimine yaklaşımını kritik ölçüde zayıflatan nitelikteydi, başarısızlık temel düzeydeydi ve gerçekleşmemesi gerekirdi” açıklamasında bulundu.

Eski KPMG Ortağı Sykes 75 bin sterlin cezaya çarptırıldı. Ancak Sykes ’ın FRC’yle iş birliği yapması cezanın 43.875 sterline inmesini sağladı.

KPMG İngiltere’nin Denetim Başkanı Cath Burnet, “The Works’ün 2020 denetimi çalışmasındaki unsurların gerekli mesleki standartları karşılamadığını kabul ediyoruz. Denetim kalitesi bir numaralı önceliğimiz olmaya devam ediyor ve daha fazla iyileştirme sağlamak için eğitim, kontrol ve teknolojiye önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sykes ise açıklama yapmayı reddetti.

FRC, KPMG'nin perakendecinin envanterinin denetimine yaklaşımının "kusurlu" olduğunu söyledi. İngiliz düzenleyici kurum KPMG’nin başarısızlıkları nedeniyle bir mali denetim firmasının ana görevi olan ”finansal tablolardaki önemli yanlışlıkları arındırma” konusunda “makul bir güvence sağlayamadığını” söyledi.

Big Four Firması bu ay içerisinde ikinci kez benzeri bir cezaya çarptırılıyor. KPMG aydınlatma sistemleri firması Luceco’nun denetimindeki başarısızlık sebebiyle 13 Nisan’da 1,2 milyon sterlin para cezasına çarptırılmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, KPMG 2010 yılında uçak motoru üreticisi Rolls-Royce'un aynı yıl gerçekleştirilen mali denetimindeki "ciddi başarısızlıklar" nedeniyle 3,4 milyon sterlin para cezasına çarptırılmıştı. Sykes söz konusu başarısızlık sebebiyle 112.500 sterlin para cezasına ödemişti. Eski ortak 2022 yılında KPMG’den istifa ettiğini duyuruldu.

EY ortakları B planı istiyor

 

EY’nin ‘Everest Projesi’ ölü doğdu

 

KPMG’de kopya skandalı 7,7 milyon dolara patladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)