BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’de kopya skandalı 7,7 milyon dolara patladı----

KPMG’de kopya skandalı 7,7 milyon dolara patladı

KPMG’de kopya skandalı 7,7 milyon dolara patladı
07 Aralık 2022 - 17:08 www.finansgundem.com

‘Big Four’ mali denetim şirketlerinden biri sayılan KPMG’nin çalışanlarının mesleki sınavlarda kopya çektiği ortaya çıktı. Şirket skandal sebebiyle 7,7 milyon dolar ceza ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin düzenleyici kuruluşlarından biri olan Halka Açık Şirketler Muhasebe Gözetim Kurulu (PCAOB) İngiltere ve Kolombiya'daki yüzlerce KPMG çalışanının mesleki sınavlarda kopya çektiğini iddia etti. Düzenleyici kuruluş KPMG çalışanlarının ABD’deki benzer bir skandaldan dolayı para cezasına çarptırılmasına rağmen uygunsuz davranışlarına devam ettiğini belirtiyor.

Financial Times’ın haberine göre dünyanın en büyük dört mali denetim şirketinden biri olan (Big Four) KPMG’deki kopya skandalı PCAOB müfettişlerinin denetimleri sonucu ortaya çıktı. KPMG soruşturmayla ilgili toplamda 7,7 milyon dolarlık ceza ödemeyi kabul etti.

Gözetim kurulu ayrıca, İngiltere'deki KPMG personelinin Romanya'daki düzenlenmemiş bir bağlı kuruluşta dış kaynaklı çalışma yaptığını, Kolombiya'daki personel denetim müfettişlerini aldatmak için belgeleri değiştirdiğini ve Hindistan'daki bir ortağın düzinelerce boş denetim kağıdını imzaladığını ortaya çıkardı.

PCAOB'un İcra Direktörü Mark Adler, ortaya çıkarılan suistimalin kapsamını vurguladı ve alınan önlemlerin ABD gözetim birimlerindeki "artan farkındalığı" yansıttığını söyledi. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre PCAOB, ABD şirketlerini denetleyen tüm muhasebe firmalarını sınır gözetmeksizin denetlemeyi amaçlayan bir düzenleyici kuruluş niteliği taşıyor.

KPMG, 2019 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 50 milyon dolarlık geniş kapsamlı bir cezaya çarptırılmıştı. Cezanın sebebi ise firmanın PCAOB’den çalınan verileri kullanarak hangi denetçilerin denetime tabi tutulacağını bulmak, geçmiş tarihli denetim verileri oluşturmak ve ABD çalışanlarının dahili eğitim sınavlarında cevapların paylaşılmasına izin vermekti.

Denetim kurulu tarafından salı günü yapılan açıklamada ise İngiltere kolundaki kopya skandalının en az 2018 ile Mart 2021 arasına kadar devam ettiğini iddia ediyor. Soruşturma İngiltere firması için denetim çalışmaları yapan bir Hint ortak girişimindeki çalışanları ve personeli içeriyordu.

Kurumdan yapılan açıklamada, yüzlerce personelin tabi tutulduğu eğitim testi sorularının cevaplarını içeren belgelerin e-postalar aracılığıyla sınavdan önce paylaşıldığı belirtildi. Kolombiya'da, uyumluluk testlerindeki uygunsuz durumun 2016'dan 2020'ye kadar devam ettiğine işaret edildi.

KPMG'nin İngiltere kolu, suçlamalardan kurtulmak için 2,6 milyon dolar para cezası ödeyecek. KPMG Kolombiya kolunda ise 4 milyon dolar ödeyecek ve birimde çalışan üç kişinin bir ila üç yıl boyunca bir denetim firmasıyla çalışması yasaklanacak. KPMG Hindistan'a 1 milyon dolar para cezası verildi. 

Bireylere verilen daha küçük para cezalarıyla birlikte toplam miktar 7,7 milyon dolara ulaşıyor.

KPMG'nin Kolombiya, İngiltere ve Hindistan ofisleri, şirketin uyum, eğitim ve kalite kontrolünü güçlendirmek için harekete geçtiklerini açıkladı.

KPMG İngiltere CEO'su Jon Holt konuyla ilgili açıklamasında, “Bu tür davranışlar KPMG'de kabul edilemez ve tolere edilmeyecektir. İlgili herkese gerekli disiplin cezasını verdik ve o zamandan beri ek izleme tedbirleri aldık” ifadelerine yer verdi. KPMG İngiltere sözcüsü, disiplin cezalarının uyarıdan işten çıkarmaya kadar varabildiğini söyledi.

Mali denetim devinde kopya skandalı: 100 milyon dolar tazminat

 

KPMG'nin 2022 Küresel Teknoloji Raporu yayımlandı

 

KPMG’ye rekor ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)