BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG'de başarısız mali denetimin cezası 1.5 milyon sterlin----

KPMG'de başarısız mali denetimin cezası 1.5 milyon sterlin

KPMG'de başarısız mali denetimin cezası 1.5 milyon sterlin
05 Mart 2024 - 17:10 www.finansgundem.com

Big Four devi KPMG İngiltere’nin reklam devi M&C Saatchi’nin 2018 denetiminde gerekli standartları karşılayamadığı gerekçesiyle FRC’den 1.5 milyon sterlinlik para cezasına çarptırıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından biri olan KPMG, İngiltere'nin en tanınmış reklam ajanslarından biri olan M&C Saatchi'nin denetimindeki "ciddi başarısızlıklar" nedeniyle İngiltere muhasebe düzenleyicisi tarafından 1.5 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

İngiltere Finansal Raporlama Konseyi (FRC) pazartesi günü yaptığı açıklamada, M&C Saatchi'nin Aralık 2018'e kadar olan hesaplarını gözden geçirirken denetim gerekliliklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Big Four firmasına para cezası verdiğini açıkladı.

Financial Times’ın haberine göre FRC Genel Müdür Yardımcısı Claudia Mortimore konuyla ilgili açıklamasında, "KPMG'nin denetimi, ciddi denetim başarısızlıklarına ve denetim standartları ihlaline kadar varan birçok açıdan gerekli kalite standartlarını karşılamadı” ifadelerine yer verdi.

Dava kapsamında KPMG'nin 2018 denetiminden sorumlu ortağı olan Adrian Wilcox da yaklaşık 50.000 sterlin para cezasına çarptırıldı.

Muhasebe hatalarının açıklanması, M&C Saatchi'yi 2018 ve önceki yıllar için rapor edilen kârlarını düzeltmeye zorladı. Firmanın yeni denetçisi olan PwC, ilk olarak 2019'da ortaya çıkan muhasebe skandalının ardından grubun gerçek mali durumunu belirleme konusunda zorlanması sebebiyle şirket hisselerinin alım satımını 2020'de 10 hafta süreyle askıya aldırdı.

M&C Saatchi, yıllarca İngiltere'nin en saygın reklam ağlarından biriydi. Firma en çok İngiltere’deki Muhafazakar Parti için yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Ancak son zamanlarda daha zorlu ticaret koşulları ve yönetim kurulu savaşları nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

1.5 milyon sterlinlik ceza, 2018'den bu yana KPMG'ye verilen 16. para cezası oldu. Geçen Ekim ayında, iflas eden Carillion'un denetimindeki başarısızlıkları nedeniyle 21 milyon sterlinlik rekor bir cezaya çarptırılmıştı.

Geçen yıl KPMG ortakları, para cezalarındaki artışa ve büyümedeki yavaşlamaya rağmen, önceki 12 aya göre yüzde 4'lük bir artışla ortalama 746.000 sterlin ödeme aldı.

FRC, M&C Saatchi denetimindeki başarısızlıkları sıralarken, KPMG'nin gelirlerini 1.2 milyon sterlin artıran bir müşteri ödemesi konusunda yeterli profesyonel şüphecilik uygulamadığını söyledi. FRC, KPMG'nin ayrıca bir dizi yan şirketteki günlük kayıtları da düzgün bir şekilde denetleyemediğini söyledi.

KPMG, 2012 yılında M&C Saatchi'nin denetçisi olarak atanmış ve Eylül 2019'da görevden ayrılmıştı. Firma reklam şirketinin 2018 mali tabloları hakkında değiştirilmemiş bir denetim görüşü yayınladı.

FRC tarafında para cezalarına ek olarak, KPMG ve Wilcox'a yönelik ciddi kınamalar ve denetim raporunun ilgili gereklilikleri karşılamadığına dair beyanlar verildi.

KPMG ve Wilcox'a verilen para cezaları, suçun erken kabul edilmesiyle sırasıyla 2.25 milyon sterlin ve 75.000 sterlinden düşürüldü.

KPMG İngiltere Denetim Başkanı Cath Burnet konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçmiş davalarımızla ilgilenmeye ve bunlardan ders çıkarmaya kararlıyız ve 2018 M&C Saatchi denetimimizin bazı yönlerinin gerekli standartların gerisinde kalmasından üzüntü duyuyoruz. Denetim uygulamalarımızda daha fazla iyileştirme ve esneklik sağlamak için denetim kalitesine, eğitimimize, kontrollerimize ve teknolojimize önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

KPMG ‘Big Four’ rakiplerinin gerisinde kalıyor

 

AB'den zorla çalıştırılanların ürettiği ürünlere yasak

 

Rusya'daki bankalar artık daha az kredi kartı veriyor

 

KPMG'den İngiliz ekonomisi analizi: Şoklara karşı kırılgan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)