BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'daki bankalar artık daha az kredi kartı veriyor----

Rusya'daki bankalar artık daha az kredi kartı veriyor

Rusya'daki bankalar artık daha az kredi kartı veriyor
05 Mart 2024 - 11:41 www.finansgundem.com

Ocak ayında Rusya’da toplam 202,8 milyar ruble limitli 1,99 milyon kredi kartı verilirken, bu rakam Ocak 2023’e göre yüzde 22, bir ay öncesine göre ise yüzde 37 daha az.

Rusya'da bankalar daha az kredi kartı vermeye başladı. Kommersant gazetesi’nin haberine göre bunun nedeni makro ihtiyati limitlerin sıkılaştırılmasının yanı sıra nüfusun tasarruf davranışına kayması oldu.

Böylece ocak ayında Rusya’da toplam 202,8 milyar ruble limitli 1,99 milyon kredi kartı verilirken, bu rakam Ocak 2023’e göre yüzde 22, bir ay öncesine göre ise yüzde 37 daha az. Finansal pazarlarda sunulan kredi kartı oranları yüzde 9-70 aralığında olurken, yıllık kredinin tam değeri yüzde 12-48 arasındadır.

Aynı zamanda, 2024 yılının ilk çeyreğinde Merkez Bankası bankalar için şu sınırları belirlemiştir: borç yükü yüzde 50’nin üzerinde ancak yüzde 80’in altında olan borçluların payı, verilen tüketici kredileri hacminin yüzde 25’ini aşmamalıdır. Borç yükü yüzde 80 ve üzerinde olan borçluların payı ise yüzde 5’i geçmemelidir. Böylece düzenleyici kurum sorunlu kredilerin payını azaltmayı hedeflemektedir.

Banki.ru’nun “Kartlar” müdürü Anton Sergunov konu hakkında yaptığı açıklamada “Onaylanan kredi limitlerinin azalması bankaların kredi politikasından kaynaklanmaktadır, Merkez Bankası’nın eylemlerinin bir sonucu olarak makro ihtiyati limitlerin sınırlandırılmasıdır. Bankalar, bir müşteriye kredi kartı vermeyi reddetmemek için başlangıç limitini düşürmekte ve daha sonra bunu hızlandırmaktadır. Bu dengeli yaklaşım, bankaların gelecekte kredi portföylerini büyütmelerine olanak sağlayacaktır. Mevcut durum daha ziyade Merkez Bankası’nın eylemleriyle ilgilidir. Yüksek faiz oranı ve bunun sonucu olarak yüksek mevduat faizleri vatandaşların önceliklerini geçici olarak değiştirmektedir. Ancak genel olarak bu durum, oran düşmeye başlayana kadar devam edecektir ve Ruslar birikimden ziyade tüketmeye daha meyillidir.” dedi. (Gazetemru)

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya ekonomisi ocakta 4.6 büyüdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)