BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG ‘Big Four’ rakiplerinin gerisinde kalıyor----

KPMG ‘Big Four’ rakiplerinin gerisinde kalıyor

KPMG ‘Big Four’ rakiplerinin gerisinde kalıyor
13 Aralık 2023 - 17:01 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük dört muhasebe firmasından biri olan KPMG diğer üç firmanın büyüme hızına yetişemiyor. Firmanın en yakın rakibine ulaşması için büyümesini 3’te 1 oranında artırması gerekiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

KPMG, son mali yılda rakibi muhasebe ve danışmanlık firmalarına göre küresel satışlarda en yavaş büyümeyi kaydetti. Financial Times’ın haberinde firmanın diğer ‘Big Four’ devlerinin gerisinde kaldığına dikkat çekiliyor.

Big Four şirketlerinin en küçüğü olan KPMG eylül ayı sonuna kadar olan 12 aylık süreçte 36,4 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam yerel para birimine göre yüzde 8’lik bir büyümeyi işaret ediyor.

Son mali yılında çift haneli gelir artışları bildiren Deloitte, EY ve PwC’nin gerisinde kalan KPMG’nin rakipleri ile arasındaki farkı genişliyor. 64,9 milyar dolarlık gelirle Big Four firmaları arasındaki en büyük şirketin Deloitte olduğu görülüyor.

KPMG’nin bir sonraki en küçük Big Four firması olan EY’yi yakalaması için gelirlerini üçte birden fazla artırması gerekiyor.

Söz konusu rakamlar KPMG’nin geçen yıl boyunca iflas eden üç ABD bankasının denetiminden sorumla olması gibi çok sayıda krizle karşı karşıya kalması ardından geldi. KPMG’nin Dubai’deki işletmesine dair yönetişim skandalı ve İngiltere’de maruz kaldığı rekor para cezası da firmayı etkileyen olumsuzluklar arasındaydı.

KPMG performansını artırmak amacıyla 2026 yılına kadar 4,2 milyar dolarlık yatırım yapma sözü verdi. KPMG International’ın uzun süredir başkanlığını ve CEO’luğunu yapan Bill Thomas’ın görev süresi de bir yıl daha uzatılarak Eylül 2026’ya getirildi. Böylelikle Thomas dokuz yıl boyunca firmanın liderlik koltuğunda görev yapmış olacak

Bir FT kaynağına göre kararla Thomas’ın üç yıllık yatırım stratejisini denetlemesine izin verecek ve görev süresinin uzatılmasıyla bu süreçte firmanın liderliğinde bir sallantı olmaması hedefleniyor.

Konuya ilişkin bilgi sahibi olan diğer bir kaynak görev süresinin uzatılması için herhangi bir resmi sınır olmadığını ancak uzatma kararının ‘sadece bir yıllığına’ olduğunu ekledi. Thomas’ın daha sonraki süreçte bu pozisyonda devam etmeyeceği de bildirildi.

KPMG tıpkı diğer Big Four firmaları gibi danışmanlık hizmetleri alanındaki geri çekilme ve sözleşme piyasasının yavaşlaması nedeniyle zor durumda kaldı. KPMG'nin danışmanlık birimindeki gelir artışı, eylül ayına kadar olan yıl boyunca yüzde 7'ye yavaşladı ve bölüm 15,9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Bölgesel olarak en yavaş büyüme ise Asya Pasifik’te gerçekleşti. Şirketin gelirleri sadece yüzde 4 artarak 6,1 milyar dolara yükseldi.

KPMG’nin bir önceki yıla göre en güçlü olduğu alansa vergi ve hukuk hizmetleri alanındaydı. Gelirini yüzde 10 artıran birim çok uluslu şirketlere asgari vergi oranı uygulamaya yönelik uluslararası çabalardan faydalanarak yükselişini devam ettirmeyi hedefliyor.

KPMG açıklamasında, “Küresel vergi reformu hızla devam ederken vergi danışmanlığı ekiplerimiz bu değişiklikleri olumlu bir şekilde yönlendirebilmek için müşterilerimizle birlikte çalışıyor. Bu reform göz önüne alındığında orta vadede önemli gelişmeler bekliyoruz” denildi.

KPMG'nin bilançosuyla birlikte, Bir Four firmalarının mali yıldaki küresel toplam gelirleri geçen yılki 190 milyar dolardan 203,8 milyar dolara yükseldi.

Thomas konuyla ilgili açıklamasında, "Dünya ekonomik ve jeopolitik belirsizlik ve artan karmaşıklıkla karşı karşıya kalırken, KPMG, tüm alanlarında sürdürülebilir büyüme sağlamamızı sağlayan çok disiplinli modelimizin tüm genişliğinden yararlanmaya odaklanmaya devam etti” ifadelerine yer verdi.

Firma, 2026 yılına kadar personele, teknolojiye ve çevresel, sosyal ve yönetişim hizmetlerine 4,2 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Firmanın küresel çalışan sayısı yüzde 3 artarak 273.000'in üzerine çıkarken, Amerika'daki KPMG çalışanlarının toplam sayısı mali yıl boyunca yüzde 6 düştü.

KPMG’de büyük adım: İngiltere ve İsviçre birimi birleşiyor

 

KPMG maaşları donduruyor işçi çıkarıyor

 

Big Four muhasebe devlerinde bir ilk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)