BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBig Four muhasebe devlerinde bir ilk----

Big Four muhasebe devlerinde bir ilk

Big Four muhasebe devlerinde bir ilk
16 Kasım 2023 - 17:52 www.finansgundem.com

Mali denetim devi EY Amerika Finansal Hizmetler İşletmesi CEO’luğuna Janet Truncale’i atadı. Big Four devlerinde ilk defa ABD’yi de kapsayan küresel bir pozisyona bir kadın yönetici getirildi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan EY (Ernst & Young) firmanın en prestijli pozisyonlarından birine bir kadın yöneticiyi getirdi. EY, ABD’yi ve kıtadaki tüm ülkeleri kapsayan Amerika Finansal Hizmetler İşletmesi’nin CEO’luğuna Janet Truncale’i atayarak Big Four firmaları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Financial Times’ın haberine göre, Truncale, EY’nin danışmanlık kolunu yeni bir halka açık şirkete dönüştürme planının çökmesinin ardından emekli olan Carmine Di Sibio’nun yerini alacak. Atama çarşamba günü şirketin ortaklarına gönderilen bir e-postada duyuruldu.

Di Sibio e-postada yer alan mesajında, “Truncale, EY'nin tüm işletmelerindeki müşterilerine hizmet verme konusunda güçlü bir temele sahip olağanüstü bir liderdir” açıklamasında bulundu ve halefinin şirket kültürüne bağlılığına ve yoğun tecrübelerine dikkat çekti. EY’nin dünya çapında toplamda 395 bin çalışanı ve ortağı bulunuyor.

Big Four şirketleri son iki yıldır ABD liderleri de dahil olmak üzere en büyük üye firmalarının bazılarını yönetmeleri için yeni CEO’lar atadı. Ancak daha önce küresel operasyonların yönetilmesi için hiçbir kadın lider seçilmemişti.

Görev için seçilen 11 kişilik aday listesi aylar içerisinde 6’ya indirildi. Bu hafta içerisinde Londra’da gerçekleştirilen bir toplantıda 18 kişilik küresel yöneticiler Truncale’nın atanmasını kararalaştırdı. Seçim daha sonra diğer kıdemli ortaklardan oluşan bir konsey tarafından onaylandı.

Yeni CEO, bir yıldan fazla bir çalışmanın ardından nisan ayında terk edilen ve 600 milyon dolara mal olan bölünme planının yarattığı ayrışmaları yumuşatmaktan da sorumlu olacak. Big Four devinin ABD birimi ile küresel liderleri arasında gerilim bir süredir devam ediyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, EY’nin ABD’deki mali denetim birimi, bölünme projesinin başarısızlığa uğramasındaki en önemli sebep olarak biliniyor.

53 yaşındaki Truncale, EY'de 30 yıldan fazla deneyime sahip. Denetim firmasına stajyer olarak katılan kıdemli yönetici kariyer basamaklarını teker teker tırmanarak bugünkü noktaya ulaştı. 2020'den beri yönettiği operasyon, finansal hizmetler müşterileri için hem denetim hem de danışmanlık çalışmalarını yönetiyor.

Truncale’nın selefi Di Sibio da en üst pozisyona yükselmeden önce ABD finansal hizmetler işletmesinin lideriydi.

Truncale, bölünme planının hazırlanmasına yardımcı olan Di Sibio’nun kadrosundaki önemli isimlerden İngiliz ortak Andy Baldwin ve EY'nin Kanada'daki işletmesini yürüten Jad Shimaly gibi favori gösterilen isimleri geride bıraktı. Her iki isim de firmanın danışmanlık biriminden geliyor.

CEO seçim süreci Baldwin’in yöneticileri Birleşik Krallık'taki yaş ayrımcılığı yasalarını ihlal etme riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda uyarmasıyla tartışmaları beraberinde getirdi. 57 yaşındaki Baldwin CEO olarak seçilseydi dört yıllık dönemini tamamlayabilmesi için firmanın zorunlu emeklilik yaşı olan 60 yaş sınırının uzatılmasını talep edecekti.

Baldwin, adaylığı konusunda kıdemli ortaklara seslenirken İngiltere’nin yaş ayrımcılığı yasalarını ihlal etme riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda uyarmış ve seçim sürecini etkilemişti. 57 yaşındaki Baldwin, CEO olarak dört yıllık bir dönemi tamamlamak için firmanın zorunlu emeklilik yaşı olan 60'ın uzatılmasını talep edecekti.

PwC küresel başkanını seçti

 

Mali denetim sektöründe büyük kavga

 

‘Everest’in altında kalan CEO görevi bırakıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)