BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş yerinde daha mutlu olmanın 10 yolu----

İş yerinde daha mutlu olmanın 10 yolu

İş yerinde daha mutlu olmanın 10 yolu
24 Temmuz 2023 - 16:40 www.finansgundem.com

Modern çalışma hayatının koşuşturmacasında mutluluk çoğu zaman gözardı edilir. Düşünme şeklinizi değiştirmek ise iş yerindeki mutluluğu artırabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş hayatı, yoğunluğu, karmaşası ve koşuşturmacasıyla mutlu olup olmadığınızı sorgulamanıza fırsat bile vermeyebilir. Oysa mücadele nedeniyle ikinci plana attığınız mutluluğunuzu, düşünme biçiminizdeki ufak değişikliklerle yeniden elde edebilirsiniz.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, düşünme şekliniz, sadece iş hayatınızda değil ama özellikle kariyerinizle alakalı alanlarda size yol gösterebilir. Bu, sizin iş yerinde daha mutlu olmanızı sağlayacağı gibi, dünyayı algılama şeklinizi de değiştirecektir.

Mevcut zihniyetinizi anlamak

New Trader U’dan Julianna Summers'ın makalesi, modern çalışma hayatının koşuşturmacasında, mutluluğun çoğu zaman ikinci plana atıldığına eğiliyor. Profesyonel hayatın çarklarındaki hayati bir dişli olan ‘düşünme şekli’ ya da bir başka deyişle ‘zihniyet’, iş deneyiminizi önemli ölçüde değiştirebiliyor. İş yerinde mutluluğunuzu artırmak için ise zihniyetinizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebiliyor.

Basitçe ifade etmek gerekirse, zihniyet, dünyayı nasıl algıladığınızı ve onunla nasıl etkileşim kurduğunuzu etkileyen bir dizi inancı ifade ediyor. Öz farkındalık, bu köklü inançları belirlemede mihenk taşı olarak öne çıkıyor. Çalışma saatlerinizde duygu ve tepkilerinize dikkat etmek, düşüncelerinizi not almak ve mevcut zihniyetinizi ortaya çıkaran kalıpları keşfetmek, ileriye dönük atacağınız adımlara bakımından önem teşkil ediyor.

Olumlu ve olumsuz zihniyetin etkileri

Olumsuz bir zihniyet, fiziksel ve duygusal hasara neden olabiliyor. Olumsuz düşüncelere kapılan çalışanlar genellikle yorgunluk, düşük moral ve düşük üretkenlik bildiriyor. Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, böyle bir zihniyetin iş yeri memnuniyeti ve performansı üzerindeki kötü etkilerini doğruluyor.

Olumsuz zihniyetin aksine olumlu bir zihniyet, yüksek iş mutluluğu ile ilişkilendiriliyor. Bir Harvard Business Review çalışması, pozitif enerjiye sahip çalışanların yüksek bağlılık, iş birliği ve üretkenlik seviyeleri gösterdiğini ortaya koyuyor. Pozitiflikle dolup taşan çalışanlar, artan iş tatmini ve iyileştirilmiş performans deneyimlerine sahip oluyor. İş yerinde düşünme şeklinizi pozitif alana kaydırmak için ise düşünme şeklinize dair bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. İşte iş yerinde mutluluğunuzu artıracak 10 formül…

Minnettarlık egzersizi yapın

Minnettarlığınızı ifade etme eylemi, iş deneyiminizde devrim yaratabilir. Her gün işte takdir ettiğiniz şeyleri not ederek bir şükran günlüğü tutmayı düşünün.

Öğrenme fırsatları arayın

Öğrenme, büyüme ve iş tatmini için bir katalizör görevi görür. Web seminerleri, atölye çalışmaları ve sektörle ilgili literatürle etkileşim kurmayı alışkanlık haline getirin.

Güçlü ilişkiler geliştirin

Kişiler arası ilişkiler, gelişen bir iş yerinin bel kemiğini oluşturur. Meslektaşlarınızla destekleyici, iş birlikçi ve dostane bir atmosfer geliştirmeye çalışın.

İşinizde anlam bulun

Görevinizin önemini ve etkisini anlamak, iş tatmininizi artırabilir.

İş-yaşam dengesini sürdürün

İş ve boş zaman arasında bir denge kurmak, genel refah için çok önemlidir. Hobiler, aile ve kişisel bakım için zaman ayırdığınızdan emin olun.

Sadece zayıf yönlere değil, güçlü yönlere de odaklanın

Kişisel güçlü yönler, güveni ve üretkenliği artırabilir. Güçlü yönlerinizi belirlemek ve geliştirmek için güç haritalama araçlarını kullanın.

Değişime kucak açın

Değişim, profesyonel yaşamın ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor. Esnek bir bakış açısı geliştirin ve değişimi büyüme için bir fırsat olarak değerlendirin.

Farkındalığınızı geliştirin

Farkındalığın çok sayıda faydası vardır. Derin nefes alma gibi farkındalık egzersizlerini rutininize entegre etmek, odaklanmanızı iyileştirebilir ve stresinizi azaltabilir.

Dayanıklılığızı geliştirin

Direnç, iş yerindeki zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Esnekliği artırmak için bilişsel yeniden yapılandırma tekniklerini benimseyin.

Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

Gerektiğinde profesyonel bir koç veya danışmandan yardım istemekten çekinmeyin. Profesyonel yardım, iş yeri stresini yönetmek ve zihniyetinizi geliştirmek için iç görüler ve yeni raçlar sağlar.

İş yerinde eğlenmek, Y kuşağının verimini artırıyor

 

Ofiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?

 

Daha esnek ve çok cazip: Patronlar ofise dönülmesini istemiyor!

 

Ofise dönüş partileri ofisten soğutuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)