BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOfise dönüş partileri ofisten soğutuyor----

Ofise dönüş partileri ofisten soğutuyor

Ofise dönüş partileri ofisten soğutuyor
09 Haziran 2023 - 15:06 www.finansgundem.com

Uzun süre devam eden uzaktan çalışma ortamının ardından birçok büyük şirket çalışanlarını ofise geri çağırmaya başladı. Ancak personelin ofis motivasyonunu artıracağı düşünülen etkinlikler ofise geri dönen çalışanları bıktırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenler hâlâ çalışanlarının ofise dönmelerini sağlamakta zorlanıyor. Ofise dönen çalışanlarsa hallerinden pek memnun değiller. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, şirketlerse çalışanların ofiste geçirdikleri zamandan daha fazla keyif alabilmeleri için farklı stratejilere başvuruyor. Ancak bu fazla eğlenceli etkinlikler ofise dönüş için doğru yöntem olmayabilir.

Wall Street Journal’ın yakın tarihli bir haberine göre bunlara en ilginç örnekler kuşkusuz şirket partileri. Örneğin bir kostüm partisinde bir yönetici 1980’lerin az ünlü bir rock yıldızı Adam Ant kostümü giyiyor. Başka şirketlerse kurabiye yapma yarışmaları veya tombala oyunları gibi personel motivasyonunu geliştirecek daha geleneksel yaklaşımlar tercih ediliyor.

Habere göre şirketler yöneticilerinden birine ‘vibe’ yöneticisi olarak gerçek bir unvan dahi vermiş. Söz konusu yöneticiler, kurumsal karaoke partileri veya stand-up gösterileri gibi birçok farklı etkinliği düzenlemekle sorumlu olabiliyor.

İşverenler tüm bu parti havasına rağmen çalışanların neden hâlâ ofise gelmediklerini anlamakta zorlanıyor.

Ancak WSJ yazarı Joe Queenan bu garip yönetim hilelerinin iki yanlış inanca dayandığını belirtiyor. Bunlardan birincisi çalışanların üretken olmak için birbirini sevmek zorunda olduğu. Queenan, “Eğer Henry Ford bir şeyi kanıtladıysa o da bu teorinin yanlış olduğudur” diyor.

İkincisi ise işyerinin eğlenceli bir yer olması gerektiği konusundaki yanılgı. Finans yazarı tekrar Henry Ford’u örnek gösteriyor ve çalışanların ne bir fabrikada ne bir çiftlikte ya da restoranda ne de bir gazetede birbirini sevmek zorunda olmadığını vurguluyor.

WSJ yazarına göre yöneticilerin kostüm partileri veya şirket etkinlikleri konusundaki saçma fikirleri nereden aldığı belli değil. Zira herhangi bir sektörde çalışmış olan herkes iş yapabilmek için iş arkadaşlarıyla sosyalleşmek hatta onlardan hoşlanmak zorunda olmadığını biliyor.

Queenan, Amerikan İç Savaşı’nı anlatan Shelby Foote’nin 2.968 sayfalık önemli eserini yakın zamanda okuduğunu belirtiyor. Söz konusu eserde Foote, Güneyli generallerin hepsinin birbirinden nefret ettiğini, Kuzeyli generallerin birbirinden nefret ettiğini ve hepsinin günümüzde bir Amerikan kahramanı olarak bilinen ünlü General Stonewall Jackson’ı ise küçümsediğini belirtiyor. Ancak tüm bunlar finans yazarının deyimiyle puan tablosunda çok fazla bir değişiklik yaşanmasına neden olmadı.

Benzeri bir durum efsane rock grupları Rolling Stones, The Supremes, Oasis ve hatta Beatles için de geçerli. Grupların üyeleri her zaman için birbirleriyle zaman geçirmekten keyif almıyordu. Ancak birbirlerini en az derecede rahatsız ederek en kaliteli ürünün nasıl ortaya çıkabileceğini biliyorlardı. Bunu yapmak için de bir tombala etkinliğine ihtiyaç duymuyorlardı.

Queenan kurumsal karaoke ve ‘vibe’ müdürlerinin anlamadığı asıl konuyu şu ifadelerle açıklıyor: 

"Onlar, 1990'larda kısa süreliğine düşük ücretli stand-up komedyenlerini uçuş görevlisi olarak çalıştıran yanlış yöndeki vizyonerlere benziyorlar. Birçok iyi çalışanın doğuştan suratsız insanlar olduğu ve sadece yalnız bırakılmak istedikleri fikrini idrak edemiyorlar. İçe kapanık insanlar hakem eşliğinde kurabiye pişirmek veya meslektaşlarıyla breakdance yapmak için baskı görmek istemezler."

 

New Yorklular şehri terk ediyor

 

Amerikan sigorta şirketinde ofise dönüş isyanı

 

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)