BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOfiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?----

Ofiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?

Ofiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?
10 Temmuz 2023 - 18:49 www.finansgundem.com

Karamsarlığı nedeniyle rahatsız edici hale gelen ofis ortamının çalışanları istifaya zorlaması kurumsal şirketlerde ‘iyilik kültürünü’ ortaya çıkardı. Ancak uzmanlara göre bu yeni kültür olumlu eleştirilerin ortaya çıkmasını engelleyebiliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Toksik işyeri kültürü geçtiğimiz yıllarda görülen Büyük İstifa hareketinin en önemli sebeplerinden biriydi. Söz konusu pandemi sonrası dönemde çalışanlar işyerlerinden memnun olmadıkları için istifa etmeye veya kariyer rotalarını değiştirmeye gitmişti.

CNBC’nin haberine göre şimdiyse şirketler diğer bir ekstrem hareket olarak “iyilik kültürünü” şirketlerine aşılıyorlar. Habere göre, sosyal psikologlar bu yöntemin en az diğeri kadar toksik olabileceğini belirtiyor.

New York Üniversitesi Psikoloji Profesörü Tessa West, “İşyerinde huzur ve nezaket, kibarlık, empati ve sevecenlik gibi konularda büyük bir baskı oluştu. Bunlar gerçekten de sahip olunması güzel olan özellikler. Ancak sonuçta oluşan şey, gerektiğinde dahi açık bir iletişim ve yüzleşmeyi nezaketle karşı karşıya getirmek oldu” dedi.

Elbette çoğu çalışan bir işyerinin saygısız, kapsayıcılıktan yoksun, etik olmayan, acımasız veya küfürlü olduğunda toksik bir atmosferin doğduğundan hemfikirdir. Ancak West’e göre toksikliğin tam tersi de her şeyin mükemmel olduğu bir ortam değil, eleştirel geribildirimin ve tartışmaların güvenli bir ortamda yapıldığı bir iş ortamının sağlanmasıyla mümkün.

West dürüst bir geri bildiriminin nasıl yapılacağının kariyer gelişimi için de “kesinlikle gerekli bir bileşen” olduğunu belirtiyor.

NYU profesörü, “’Eğer eleştirelseniz toksik bir insansınız’ gibi yanlış bir ikilem var. Pozitif geribildirimi nereye koyacağız? İnsanların ihtiyacı olan bu. İyi davranmak her zaman için güzel değildir. Bazen ‘iyi’ olmak sorumluluktan kaçmak anlamına gelebilir” ifadelerine yer verdi.

 

İyi bir yatırım planının 10 bileşeni

 

Uzun mülakatlardan geçmenin 4 anahtar kuralı

 

Z kuşağı işinden memnun değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)