BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı Hikayeleriİngiltere'nin kripto para kraliçesi----

İngiltere'nin kripto para kraliçesi

İngiltere'nin kripto para kraliçesi
16 Şubat 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

İngiltere finans dünyası kariyeri tartışmalı hamlelerle dolu olan Blythe Masters’ı konuşuyor. 27 yıllık JP Morgan serüveni ardından kendi servetine odaklanan başarılı iş insanı İngiltere’nin kripto para alanında en zengin insanı haline geldi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir dönem JP Morgan’ın yıldız bankacılarından olan Blythe Masters 360 milyon sterlinlik servet elde ederek İngiltere’nin kripto para kraliçesi haline geldi. Daily Mail’in haberine göre İngiliz bankacı kredi temerrüt swapları yaratarak kripto para ve Blockchain alanında dünyanın en büyük iş insanları arasında yerini aldı.

Bir dönem JP Morgan Emtia Birimi Başkanlığı’nı yapan Masters 2015 ve 2018 yılları arasında dünyanın en büyük bankaları tarafından fonlanan start-up şirket Digital Asset Holdings firmasının başkanlığını yaptı. Şirketin yönetim kurulunda çalışmaya devam eden 51 yaşındaki Masters, Blockchain teknolojileri üzerine odaklanıyor.

Online kripto forumu Traders of Crypto’nun araştırmasına göre Masters kişisel servetini 360 milyon sterline kadar çıkardı. Elde ettiği bu servetle Masters kişisel servetiyle dünyanın en zengin 25 kripto para sahibi iş insanı arasına girdi ve bu başarıyı elde eden ilk İngiliz ve ilk kadın olma ünvanını kazandı.

Kredi temerrüt swaplarının oluşturulmasında önemli bir role sahip olan Masters bir dönem “finansal kitle imha silahını icat eden kadın” olarak anılıyordu. Bir yatırımcının kredi riskini başka bir yatırımcınınkiyle 'takas etmesine' olanak tanıyan finansal bir türev veya sözleşme anlamına gelen kredi temerrüt swapları 2008 Küresel Finans Krizi’nde önemli bir rol oynadı.

Masters söz konusu finansal enstrümanı savunarak konuyla ilgili “yeteneksiz işçiler aletleri suçlama eğilimi gösterir” ifadelerine yer vermişti.

Başarılı finans uzmanı 1990’larda kredi türevleri piyasasının oluşturulmasına yardımcı olmasıyla tanınıyor. 2014 yılında JP Morgan’daki 27 yıllık kariyerine nokta koyduğunda Masters Wall Street’in en önemli kadın figürüydü.

Oxford doğumlu Masters JP Morgan’daki kariyerine stajyer olarak başladı ve bankanın emtia ticareti operasyonlarının başındaki isim haline gelecek derece yükseldi. Tartışmalı bir figür haline gelen Masters kredi türevlerinin geliştirilmesinde ve pazarlanmasında yardımcı oldu. Bu türevler eğer bir kredi temerrüde düşerse yatırımcılar için sigortalanması anlamına geliyordu. Ancak söz konusu yöntem bunun yerine 2007-2008 yılları arasındaki finansal krizde sigorta firması AIG gibi birçok finans firmasının bilanço defterlerinde büyük açıklar oluşmasına neden oldu.

Masters emtia işletmesine girmeden önce 2004-2007 yılları arasında JP Morgan’ın yatırım bankası biriminin baş Finans sorumluluğunu yaptı ve bankayı sektörün en büyük oyuncularından birisi haline getirdi.

Temmuz 2013’te JP Morgan’ın ABD Federal Enerji Enerji Düzenleme Komisyonu’nun suçlamalarına karşılık anlaşma yolunu tercih etmesi ve 410 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle Masters yeniden spot ışıklarını üzerinde topladı. Suçlamalarda Masters’ın yönettiği birimin 2010 ve 2012 yılları arasında ABD’de Kaliforniya ve Ortabatı bölgelerinde yaşayanların refahı pahasına zenginleştiği ve enerji piyasasını manipüle ettiği iddia edildi.

Wall Street analistlerinin odak noktası Bitcoin rallisi

 

İngiltere’nin en büyük bar zinciri el değiştirdi

 

Mastercard’a soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)