BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİki yıl sonra ilk!----

İki yıl sonra ilk!

İki yıl sonra ilk!
13 Şubat 2021 - 23:17 www.finansgundem.com

Son dönemde ciddi bir fiyat artışı yaşayan Dogecoin, iki yıl aradan sonra ilk kez güncellenecek.

Dogecoin, bir şaka üzerine 2013 yılında yazılımcı Billy Markus tarafından Bitcoin‘in kodu temel alınarak oluşturuldu.

GitHub’a (yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan, hız odaklı, dağıtık çalışan bir sürüm kontrol ve kaynak kod yönetim sistemi) bakıldığında Dogecoin’in yazılımının en son iki yıl önce güncellendiği görülebiliyor. CoinDesk’e konuşan Dogecoin’in geliştiricisi Ross Nicoll, “İnsanlar bunun bir ‘şaka parası’ olduğunu düşünse de biz kod ile ilgilenme konusunda çok itinalıyız. Fiyatların yükselmesi ile dikkatler yeniden canlandı ve biz para birimini çalışır durumda tutmayı istiyoruz” dedi.

Dogecoin’in son fiyatlarla 1,7 milyon dolarlık bir geliştirici fonu bulunuyor. Bu fon, yapılan bağışlarla oluşuyor. Nicoll, geliştiricilerin, fondaki parayı, çoklu imzalı bir cüzdan aracılığıyla paylaştığını belirtti.

Ekip, yakın zamanda Dogecoin’de ölçeklendirme sorunları olduğunu fark etti. Nicoll, geçtiğimiz ay boyunca, Dogecoin kaynak kodunu çalıştıran ve ağın işlem geçmişini kaydeden tam node sayısının birkaç yüz iken 1300’ün üzerine çıktığını belirtti. Bununla birlikte, Dogecoin node’larının çoğu, varsayılan bir ayar olarak yalnızca giden bağlantılara izin veriyor. Bu da ağın topoğrafyasını kusurlu hâle getiriyor. Yüzlerce node’un ağın geri kalanına sadece tek yönlü bir bağlantısı olması nedeniyle bazı cüzdanlar senkronizasyonda sorun yaşıyor.

Dogecoin’in geliştirilmesinin neredeyse durmuş olmasından bu yana Bitcoin Core’de yapılan güncellemeleri Dogecoin’e uyarlamak için çalışıyorlar. Güncellemenin önümüzdeki aylarda yayınlanması hedefleniyor.

Morgan Stanley de Bitcoin’e yöneldi

Dogecoin’in yaratıcısı 2015’te hepsini satıp ikinci el araba almış

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?

Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi ne kadar doğru?

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir14 Şubat 2021 00:23

    Yeter artık gavurun sanal parasınının reklamını yaptığinız hepsi balon patlayacak btc den bile çok kazandırın bistte kağıtlar var 2015 yılında 1 btc ye aldıgınız para ile 1000 lot jansa 22 bin lot sasa 22 bin yeşil hol,22 bin lot balat vs vs ediyordu hepsi btc nin kazandırgının tam 2 katı kazandırdı tkuruyu saymıyorum o efsane btc yanına yaklasamaz bizim borsanın sabır oldukdan sonra btc den kazandıgının 10 katını biste kazanırsın hemde paran ülkende kalır

  • borsa kiti14 Şubat 2021 18:07

    kumarhane BİST 1998 den beri 200 bin doarımı yediler,ömrümü yediler.şurda iki yıldır para kazandırıyor..gavur daha namuslu merak etme.jantsa yı tahmin ettik ama kaybetmeye alıştırılmışız kardeşim.

  • Misafir perver14 Şubat 2021 12:01

    Yıl 2021 hala gavur diyorsun, “Gavur” ne demek arkadaş aç bir bak durduk yere ne günaha giriyorsun, rtlab da kazandırdı ama bak şimdi süründürüyor bu dediklerin şimdi milleti kitledi, ytd, demeyi unutma