BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaElon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?----

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?
08 Şubat 2021 - 12:49 www.finansgundem.com

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, kripto paraların devrimsel etkisini överken, aynı zamanda konsept ile alay da ediyor gibi gözüküyor.

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, kripto paraların devrimsel etkisini överken, aynı zamanda konsept ile alay da ediyor gibi gözüküyor.

Kevin Svenson tarafından paylaşılan videoda Musk, “Kriptonun dünyanın gelecekteki para birimi olma olasılığı yüksek" diye belirtti. Musk, açıklamasının devamında ise "Bir şaka olarak doğan Dogecoin (DOGE) nihayetinde bu mücadelenin kazananı olursa ne kadar ironik olur" diye söyledi.

DOGE, Musk'ın gönderilerini yakından takip eden Reddit yatırımcılarının tetiklediği devasa yükselişin merkezinde oldu.

Blockchain Research Lab tarafından yayınlanan Elon Musk’ın Twitter faaliyeti kripto para piyasasını nasıl harekete geçiriyor adlı rapor, milyarder iş adamının dijital varlıklar üzerinde pozitif bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Raporda şöyle belirtildi:

“Tüm faaliyetlerde işlem hacminde önemli artışlar tespit ettik.”
Musk’ın piyasaları Twitter yoluyla harekete geçirebilmesi, CEO'nun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile çalkantılı geçmişi göz önüne alındığından bazı yatırımcıları endişelendiriyor.

Elon Musk'ın GameStop (GME) kısa pozisyon sıkışmasını gönderileriyle desteklemesi, coşkuya kapılan bireysel yatırımcılar için olumsuz sonuçlara neden olabilir. Haziran ayı sonunda 500 doların üzerine çıkan GME, hemen ardından yeniden 70 doların altına geriledi.

Musk, daha önce Tesla'yı hisse senedi 420 dolara ulaştıktan sonra halka kapatmayı düşündüğünü söylemiş ve bu nedenle hem kendisi hem de Tesla, SEC'ye 20 milyon dolar ceza ödemişti.

Musk, cezayı ödedikten sonra ise “SEC'ye saygı duymuyorum” diye açıklamıştı.

Musk, insan beynini bilgisayara bağlayacak

 

Elon Musk, Twitter'a ara verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)