Yazdır

İki yıl sonra ilk!

Tarih: 13 Şubat 2021 - 23:17

Son dönemde ciddi bir fiyat artışı yaşayan Dogecoin, iki yıl aradan sonra ilk kez güncellenecek.

Dogecoin, bir şaka üzerine 2013 yılında yazılımcı Billy Markus tarafından Bitcoin‘in kodu temel alınarak oluşturuldu.

GitHub’a (yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan, hız odaklı, dağıtık çalışan bir sürüm kontrol ve kaynak kod yönetim sistemi) bakıldığında Dogecoin’in yazılımının en son iki yıl önce güncellendiği görülebiliyor. CoinDesk’e konuşan Dogecoin’in geliştiricisi Ross Nicoll, “İnsanlar bunun bir ‘şaka parası’ olduğunu düşünse de biz kod ile ilgilenme konusunda çok itinalıyız. Fiyatların yükselmesi ile dikkatler yeniden canlandı ve biz para birimini çalışır durumda tutmayı istiyoruz” dedi.

Dogecoin’in son fiyatlarla 1,7 milyon dolarlık bir geliştirici fonu bulunuyor. Bu fon, yapılan bağışlarla oluşuyor. Nicoll, geliştiricilerin, fondaki parayı, çoklu imzalı bir cüzdan aracılığıyla paylaştığını belirtti.

Ekip, yakın zamanda Dogecoin’de ölçeklendirme sorunları olduğunu fark etti. Nicoll, geçtiğimiz ay boyunca, Dogecoin kaynak kodunu çalıştıran ve ağın işlem geçmişini kaydeden tam node sayısının birkaç yüz iken 1300’ün üzerine çıktığını belirtti. Bununla birlikte, Dogecoin node’larının çoğu, varsayılan bir ayar olarak yalnızca giden bağlantılara izin veriyor. Bu da ağın topoğrafyasını kusurlu hâle getiriyor. Yüzlerce node’un ağın geri kalanına sadece tek yönlü bir bağlantısı olması nedeniyle bazı cüzdanlar senkronizasyonda sorun yaşıyor.

Dogecoin’in geliştirilmesinin neredeyse durmuş olmasından bu yana Bitcoin Core’de yapılan güncellemeleri Dogecoin’e uyarlamak için çalışıyorlar. Güncellemenin önümüzdeki aylarda yayınlanması hedefleniyor.

Morgan Stanley de Bitcoin’e yöneldi

Dogecoin’in yaratıcısı 2015’te hepsini satıp ikinci el araba almış

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?

Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi ne kadar doğru?

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/iki-yil-sonra-ilk/1549237