BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek en eski varlık sınıfını dönüştürüyor----

Fintek en eski varlık sınıfını dönüştürüyor

Fintek en eski varlık sınıfını dönüştürüyor
09 Eylül 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

Fintek dünyanın en eski varlık sınıfını dönüştürüyor. Yeni fintek platformu sermayeyi doğal kaynaklara, tarım arazilerine yönlendiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Artem Milinchuk Farm Together isimli bir fintek platformu kurdu. Platform ABD’de tarım arazilerinden başlayarak sermayeyi doğal kaynaklara yönlendiriyor. Tarım arazileri yüzyıllardır istikrarlı bir yatırım olarak öne çıkıyor. Dow Jones Industrial Average ve tarım arazileri arasındaki negatif korelasyon, üç yıllık bir sürede -%43. Bu nedenle de tarım arazileri piyasa volatilitesi karşısında mükemmel bir koruma sağlıyor.

Tech Crunch’ın haberine göre 1987 yılında kurumsal yatırımcılar da tarım arazilerini portföylerine dahil etmeye başladı. Benzer bir şekilde sürdürülebilir bir şekilde yönetilen tarım arazilerine yapılan yatırımlar, tarım arazilerini karbon ayak izini azaltmanın en iyi yöntemlerinden biri haline getirebilir. Ancak tarım arazileri dünyanın en eski varlık sınıfı olsa da, ortalama yatırımcı milyonerler ve kurumsal yatırımcıların sahip olduğu erişime sahip değil. Fintek devrimi ve birçok start-up şirketi şimdi bu durumu değiştiriyor. Korona virüs pandemisi hiçbir zaman tahmin edemeyeceğimiz bir şekilde dünyayı etkiledi.

Piyasalar da istisna olmadı. Pandeminin ortaya çıkmasıyla, geçtiğimiz yıl mart ayında S&P 500 endeksi düşüşe geçti. Ancak geride bıraktığımız krizlerin aksine, endeks bir ay sonra toparlanma gösterdi. Yine de bu durum finansal piyasaların tam anlamıyla toparlandığı anlamına gelmiyor.

O dönemden bu yana oldukça yüksek bir volatilite görülüyor. Bunun sonucunda birçok yatırımcı portföylerinin büyük bir bölümünden hisseleri çıkarıyor. Şimdi ise finansgundem.com'un derlemesine göre fintek devrimiyle dünyanın en eski varlık sınıfı da dönüşüyor.

Farm Together isimli fintek şirketi, tarım arazisi yatırımları için online bir platform oluşturdu. Şirket yatırımcılara kurumsal kalitede ABD tarım arazisi yatırımları yapabilmek için imkan sağlıyor. Platform aracılığıyla yatırımcılar tarım arazisi seçme, yasal evrakları imzalama, alım satım yapma gibi işlemleri güvenle online olarak yapabiliyor.

Morgan Stanley’den 3,1 milyar dolarlık gayrimenkul fonu

 

Elektrikli araç trendinin yeni milyarderi

 

Goldman Sachs’ta stratejik transfer

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)