BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisElektrikli araç trendinin yeni milyarderi----

Elektrikli araç trendinin yeni milyarderi

Elektrikli araç trendinin yeni milyarderi
09 Eylül 2021 - 17:26 www.finansgundem.com

Elektrikli araç trendindeki yükseliş, yeni bir milyarder ortaya çıkardı. Kore borsalarında işlem gören Chunbo’nun hisseleri yıl başından bu yana %40 yükseliş gösterdi. Şirketin CEO’su Lee Sang-ryul ise milyarder oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektrikli araç trendindeki yükselişle birlikte, Kore borsalarında işlem gören kimyasal üreticisi şirket Chunbo’nun hisseleri yıl başından bu yana %40 yükseldi. Şirketin kurucusu ve CEO’su Lee Sang-ryul ise milyarder oldu. Gelecek ay 60 yaşına girecek olan Lee, Chunbo’un en büyük hissedarı. Lee’nin yaklaşık %34 hissesi bulunuyor. Şirketin diğer CEO’su olan Lee’nin eşi Seo Ja-won şirkette %10 hisseye sahip.

Çiftin iki kızı Lee Seul-ji ve Lee Hyun-ji’nin de %5’er hissesi var. Forbes’a göre Lee, eşi ve iki kızının toplam serveti 1,2 milyar dolar. Chungju merkezli Chunbo elektrikli araçlarda kullanılan lityum-iyon bataryalar için kimyasallar üretiyor. Şirket ürettiği kimyasalların batarya ömrünü uzattığını ve aşırı şarjı önlediğini öne sürüyor. Şirketin müşterileri arasında Çin’in batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL) ve Samsung’un batarya birimi Samsung SDI’da bulunuyor.

1997 yılında Chunbo Fine Chem ismiyle kurulan Chunbo aynı zamanda yarı iletken çipler, tıbbi ürünler ve ekranlar için de kimyasallar üretiyor. Şirketin gelirleri 2020 yılında %15 yükseldi ve 131.7 milyon dolara çıktı. Net gelir %19 yükselerek 23,2 milyon dolar oldu.

Chunbo 2021 yılında gelirlerin 214 milyon dolara yükselmesini bekliyor. Şirketin ürettiği batarya kimyasalları ise grubun gelirlerinin %70’ini oluşturuyor. 2019’un ilk dönemlerinde Chunbo Kore’nin teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Kosdaq hisse endeksinde halka arzını gerçekleştirdi.

Halka arz sonucunda 86 milyon dolar getiri elde edildi ve bununla üretim kapasitesi genişletildi. Aynı yıl şirket Forbes’un Asya’nın değeri bir milyar doların altında olan en iyi şirketleri listesine girdi. Chunbo’yu kurmadan önce Lee temizlik ürünleri üreticisi Hanvit Chemical’ın Geliştirme Başkanı olarak görev yapıyordu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yükselen elektrikli araç trendinde dünyada diğer milyarderlerin de servetlerinde artış görüldü. Ocak ayında Tesla CEO’su Elon Musk kısa bir süreliğine Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un elinden dünyanın en zengin insanı ünvanını aldı. Musk şimdi milyarderler listesinde ikinci sırada.

Hollanda'da TikTok'a 6 milyar euroluk dava

 

Goldman Sachs’ta stratejik transfer

 

Mastercard'dan kripto hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)