BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMorgan Stanley’den 3,1 milyar dolarlık gayrimenkul fonu----

Morgan Stanley’den 3,1 milyar dolarlık gayrimenkul fonu

Morgan Stanley’den 3,1 milyar dolarlık gayrimenkul fonu
09 Eylül 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankalarından Morgan Stanley küresel gayrimenkul yatırımlarında kullanılmak üzere 3,1 milyar dolarlık fon oluşturdu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley küresel gayrimenkul yatırımlarına odaklanan yeni fonu için 3,1 milyar dolar biriktirdi. Bankanın oluşturduğu bu fon 2018 yılında oluşturduğu 2,7 milyar dolarlık öncül yatırım aracını gölgede bıraktı.

Bloomberg Indernational’ın haberine göre Morgan Stanley Yatırım Yönetimi Küresel Gayrimenkul Varlıkları Başkanı John Klopp North Haven Real Estate Fund X Global ya da G10 ismiyle anılacak yatırım aracının bağımsız varlık fonları, sigortacılar, ABD merkezli ve uluslararası emeklilik fonları, büyük servetli bireyle ve aile yatırım ofisleri de dahil olmak üzere birçok farklı alandan destek aldığını söyledi.

Klopp konuyla ilgili açıklamasında, “Diğer yatırımcıların büyük çoğunluğunun arkasına aldığı rüzgarla aynı sektöre oynuyoruz” diyerek firmanın depo ve birden fazla aileli gayrimenkul yatırımlarına dikkat çekti. Gayrimenkul uzmanı, “Temel veriler olağanüstü derecede yüksek ve bu kovid süresince şiddetlendi. Bu iki alanda bir süre daha devam edecek muazzam fırsatlar var” dedi.

Morgan Stanley gayrimenkul sektöründe konut ve endüstriyel mülkleri geliştirmek ve yenilemek için çalışıyor. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre bunun en önemli sebeplerinden birisi kısmen istikrarlı varlıklara olan yüksek talebin fiyatlandırmaları da yükseltmesi. Zira yatırımcılar küresel yüksek enflasyon ortamında koruma yatırımlarını düşünerek gerçek varlıklara olan taleplerini de artırıyor.

Klopp, perakende gayrimenkul yatırımları için çıtayı yüksek tuttuklarını belirtirken banka yatırımlarının oteller de dahil olmak üzere konaklama sektörüyle "fazlasıyla ilgilendiğini" ve ofis sektörünü izlediğini söyledi.

Klopp, "Piyasa dışı fırsatlar bulmanın yanı sıra, temel varlıklar oluşturmaya veya yeniden konumlandırmaya ve ardından satmaya çalışıyoruz" dedi.

Yeni yatırım aracı 1 Ocak'ta yatırım dönemini başlattı ve yatırımlarını ortalama 60 milyon dolarlık özkaynak yatırımı içeren mülklere ve daha küçük portföylere odaklıyor. Sermayesini harcamak için dört yılı olan fon, maksimum %65'lik bir kaldıraç sağlıyor.

"Nereye gidebileceğimiz ve ne yapabileceğimiz konusunda kararsızız," diyen Klopp, ABD pazarının Asya ve Avrupa'dan daha hızlı geri dönüş sağladığını kabul etti. Gayrimenkul uzmanı, "Paramızı finansal mühendislikten kazanmaya çalışmıyoruz, ancak durmaksızın varlık yönetimi yoluyla dönüştürebileceğimizi ve değer yaratabileceğimizi düşündüğümüz varlıkları bulmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Klopp, altyapı ve gayrimenkul yatırımlarının getiri ve enflasyon korumasına için olumlu çeşitlendirmelere niteliği taşıdığına atıfta bulunarak, "Bugün sistemin etrafında muazzam miktarda yatırım alanı arayan sermaye görülüyor ve bunların büyük çoğunluk gerçek varlıklarda değerlendirilmek isteniyor" dedi.

Goldman Sachs’ta stratejik transfer

 

Mastercard'dan kripto hamlesi

 

Biden’ın azalan kamuoyu desteği borsaları nasıl etkiliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)