BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs’ta stratejik transfer----

Goldman Sachs’ta stratejik transfer

Goldman Sachs’ta stratejik transfer
09 Eylül 2021 - 17:08 www.finansgundem.com

Goldman Sachs McKinsey’nin Eski Başkanı Kevin Sneader’i Asya birimlerinin yönetimi için transfer etti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs Asya’daki operasyonlarının eşbaşkanlığına danışmanlık şirketi McKinsey’nin Eski Başkanı Kevin Sneader’ı getirdi. Sneader Japonya dışında bankanın Asya’da bulunan operasyonlarının yöneticiliğini, Todd Leland ile birlikte yürütecek. Sneader aynı zamanda şirketin yönetim komitesine de dahil olacak ve görevi için Hong Kong’a taşınacak.

Sneader ve Leland Wall Street bankasının bölgede giderek büyüyen müşteri tabanından sorumlu olacak. Bu bölgede Goldman’ın büyüme hedefleri bulunuyor. Mayıs ayında Çin’in düzenleyicileri Goldman’ın ülkede bir varlık yönetimi girişimi kurmasına onay verdi. Goldman ülkenin en büyük bankalarından Industrial and Commercial Bank of China ile işbirliği içinde çalışacak.

Wall Street Journal’ın haberine göre Asya Pasifik bölgesi 2020 yılında bankanın toplam gelirlerinin %14’ünü oluşturdu ve 6,2 milyar dolar gelir sağlandı. Geçtiğimiz yıl Goldman’ın kurumsal kredilerinin %9’u bölgedeki şirketlere sağlandı. Sneader McKinsey’de 32 yıl çalıştı. Şubat ayında danışmanlık şirketinin ortakları Sneader’ın görevinden alınması yönünde oy kullandı.

Bu hamle ise McKinsey’in adının karıştığı bir dizi skandal sürecinde Sneader’ın girişimlerinin ardından gerçekleşti. McKinsey’nin bir lideri on yıllardır ilk kez ikinci dönem için seçilmedi. Goldman’ın da üst düzey çalışanlarına sağladığı özgürlük, özellikle de Asya operasyonlarında bazı yanlış adımların atılmasına neden olmuştu. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl banka hatalı olduğunu kabul etti ve küresel düzenleyicilere milyarlarca dolar ödedi.

Konu ise Malezya’da bulunan bir yatırım fonunun küresel rüşvet zinciriyle olan ilişkisindeki dahliydi. Goldman’ın iki ortağı skandalda ceza aldı. Üst düzey yöneticilerin yatırım fonundan gelen ücretlere kapıldığı ve dolandırıcılık sinyallerini görmezden geldiği iddia edildi.

QNB Finansleasing’e 100 milyon euro kaynak

 

Mastercard'dan kripto hamlesi

 

ING Mobil’den ilk kez ING’li olanlara özel ,50 güncel hoş geldin faizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)