BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğru mali danışmanı seçmek için 5 kritik soru----

Doğru mali danışmanı seçmek için 5 kritik soru

Doğru mali danışmanı seçmek için 5 kritik soru
17 Mart 2023 - 16:12 www.finansgundem.com

Finansal hayatınızı yönetmek için bir profesyonelle çalışmak her zaman için iyi bir fikirdir. Ancak finansal hayatınızı emanet edeceğiniz mali danışmanı seçerken dikkatli davranmanız gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir mali danışman seçmek özellikle de çalışma hayatının ortasındaki bireyler için oldukça kritik bir karar niteliği taşır. Bu konudaki en önemli değişkense kuşkusuz danışmanların güvenilirliğidir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, her geçen gün daha karmaşık yatırım araçlarının etkin hale geldiği günümüz dünyasında yatırımlar için doğru tavsiyeler veren bir profesyonelle çalışmak daha fazla sayıda yatırımcının tercihi hale geldi. Danışmanlarınsa müşterilerinin çıkarlarını en iyi şekilde gözetmesi gerekiyor.

İyi bir mali danışman tercihinde disiplin sicili oldukça önemli. Geçmişte yapılan ihlaller elbette danışmanların dolandırıcı olduğunu kesin olarak göstermez. Zira herkes hata yapabilir. Ancak hiç kimse iyi bir sicile sahip olmayan bir danışmana ailesinin tüm mal varlığını yönetmesini istemeyecektir.

Danışman seçiminde bir diğer önemli faktör de hizmet alacak kişi işe danışman arasındaki kimyanın uyuşması. Unutmamak gerekir ki bir danışmanla olan profesyonel ilişki bir aile doktoru ile olan ilişkiye oldukça benzer, onlarca yıl sürebilir. Mali danışmanların en iyi arkadaşınız olmasına gerek yok. Ancak iyi bir ilişki işlerin daha iyi yürütülmesini sağlayabilir.

CNBC’nin haberine göre tüm bunlar oldukça önemli endişeler. Ancak kolayca kendini göstermeyen bir sorun daha var: Danışmanlık firması ve kadrosundaki danışmanlar büyümek ve kendilerini geliştirmek için ne kadar donanımlı? Haberde mevcut veya gelecekteki mali danışmanınıza sorabileceğiniz beş soru belirtiliyor. Sorularda mali danışmanınızın yerinde sayıp saymadığını veya sürekli değişen ihtiyaçlara ayak uydurup uydurmadığı anlaşılmaya çalışıyor:

1. Firmaların liderlik ekibi ne kadar süredir görevde ve kaçı içeriden terfi ettirildi?

“Gerek finansal hizmetler alanında olsun gerekse de başka bir sektörde olsun bir şirketin dış kaynaklardan yetenekli çalışanları göreve getirmeye karşıt bir politika benimsemesi ahmakçadır ve pratik değildir. Gerçekten de işletmelerin daha verimli olmalarına ve daha iyi hizmetler sunmalarına yardımcı olabilecek deneyimli liderlerin nereden geldikleri önemli değildir. Zira değerlidirler. Yine de eğer bir firmada çok fazla sayıda yeni lider varsa veya şirketin işleyişini bilmiyorsa bu durum şirketin birincil önceliğinin her ne pahasına olursa olsun büyümeyi güçlendirmek olacağı anlamına gelir. Bu da içerideki ekibin kısa vadeli kiralık çalışanlar olduğunun bir işareti olabilir.”

2. Personel ne kadar uzun süredir görevde?

“Bir start-up şirketi çalışmak için iyi bir yerdir. Herkes yenidir ve genellikle işyerinin genelinde olumlu, neredeyse erdemli bir enerji aşılayan bir ortak amaç duygusu hakimdir. Bu hikaye bazen yerleşik işletmelerin az sayıda kadrolu çalışanı olduğunda ve herkes yeni olduğunda ise farklıdır. Bu tablo söz konusu şirkette iş kültürünün zayıf olduğunu gösterebilir. Bu da ofis genelinde çok farklı bir enerji üretir.”

3. Teknolojinizi en son ne zaman güncellediniz ve sisteminize ne kadar entegre?

“Danışmanınızla oturup yatırımlarınızı gösteren bir ekrana baktığınızı hayal edin. Varlıklarınızdan biri hakkında bir sorunuz var ama bu ekranda yok. Söz konusu varlıkla ilgili bilgilere ulaşmak için farklı bir sistemden çevrimiçi olmanız gerekiyor. Bu başlangıçta önemli bir sorun değilmiş gibi görünebilir. Ancak danışmanın müşterilerin tüm varlıklarını görmek için iki platform arasında geçiş yapması gerekmesi ciddi bir uyarı işaretidir. Söz konusu durum modası geçmiş ya da standart altı bir teknolojiye sahip oldukları anlamına gelir. Bu da firmanın güncel, entegre sistemlere yatırım yapmak yerine kendi kâr marjlarını iyileştirmeye daha fazla önem verdiklerini gösterir.”

4. Müşteri verilerini korumak ve siber saldırılardan korunmak için hangi önlemlere sahipler?

“Çoğu siber ve veri sorunları insan hatasından kaynaklanır. Örneğin bir kişi tıklamaması gereken bir linke tıklar ve sorunlar gelişir. Bu detayı akılda tutarak personelin siber güvenlik farkındalığı hakkında ne sıklıkla eğitimden geçtiğini sorun. Ayrıca, sistemlerindeki ve cihazlarındaki olası güvenlik açıklarını izleyip izlemediklerini sorun. Unutmayın, bu sadece hassas bilgilerin tehlikeye atılmasıyla ilgili değildir. Ki bu da kötü bir şeydir. Aynı zamanda bu portföyünüzde her zaman işlem yapabilmenizle de ilgilidir. Bir siber saldırı firmanızı uzun süre çökertirse, portföy işlemlerinizi yapamayabilirsiniz.”

5. 40 yaşın üstünde veya altında kaç mali danışmanı var?

“Finansal hizmetler endüstrisi, ortalama danışmanın yaklaşık 55 yaşında olduğu demografik bir sıkıntıyla karşı karşıya. Daha da kötüsü, bu danışmanların çoğunun görevini devretme gibi bir planı yok. Daha yaşlı bir danışmanla çalışmanın yanlış bir tarafı yok. Ancak aynı zamanda yaşı ilerleyen bir mali danışman emekli olmaya karar verirse ve yerine geçecek birisi yoksa bu sizin için uzun vadeli bir sorunlar dizisi yaratacaktır. Bir danışman kendi geleceğini planlamıyorsa sizinkini planlamasını gerçekten ister misiniz?”

Robot CEO göreve başladı: Şirket hisseleri yükselişe geçti

 

PWC’de 4 bin avukata 1 robot sekreter

 

Credit Suisse can suyunu aldı: Sıra müşterileri ikna etmekte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)