BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPWC’de 4 bin avukata 1 robot sekreter----

PWC’de 4 bin avukata 1 robot sekreter

PWC’de 4 bin avukata 1 robot sekreter
15 Mart 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

Big Four devi PWC hukuk alanına odaklanan yapay zekâ chat robotu ile 4 bin avukatının işlerini hızlandırmayı planlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük mali denetim firmasından (Big Four) biri olan PwC yeni bir yapay zekâ chat robotu denemesine başladı. Firma bu uygulama üzerinden 4.000 avukatının işlerini hızlandırmayı hedefliyor. Bu aynı zamanda profesyonel hizmetlerde yapay zekâ kullanımının artmasına yeni bir örnek niteliğinde.

Financial Times’ın haberine göre PwC teknoloji start-up firması Harvey ile 12 aylık bir kontrat imzaladı. PwC’den yapılan açıklamada hukuk alanına odaklanacak yapay zekâ chat robotunun sözleşmeleri analiz etmek ve durum tespiti yapmak gibi görevlerde daha hızlı çalışmalarına yardımcı olacağı belirtildi.

Big Four firması hizmetin aynı zamanda vergi pratikleri hizmetleri için de kullanılmasının planlandığını açıkladı.

Ortaklık ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana ‘üretken’ yapay zekâ denemelerinin profesyonel alanda kullanılmasının son örneği niteliğinde. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Microsoft desteğiyle OpenAI firması tarafından oluşturulan yapay zekâ chat robotu ChatGPT, teknolojinin işletmelerdeki verimliliği artırma potansiyelini gözler önüne sermişti.

Harvey’nin uygulaması da OpenAI’ın son teknolojisi GPT-4’u kullanarak inşa ediliyor. Şirket chat robotunun selefinden çok daha fazla hukuki akıl yürütme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor.

PwC'nin Küresel Vergi ve Hukuk Hizmetleri Başkanı Carol Stubbings, teknolojinin "vergi ve hukuk hizmetleri sektörü genelinde iş yapma ve hizmet talep etme biçimlerinde büyük bir değişime işaret ettiğini" söyledi.

Firma, teknolojinin sorulara cevaplar üreterek karar vermeyi hızlandıracağını, daha sonra alınan kararların personel tarafından gözden geçirileceğini ve düzenleneceğini söyledi.

PwC, uygulamanın çok miktarda metni ayrıştırabildiği ve sorulara ikna edici cevaplar yazabildiği gerekçesiyle, sözleşme gruplarından kilit maddeleri özetlemek ve nihayetinde avukatların talimatlarına dayanarak ilk durum tespiti raporları üretmek için de kullanılabileceğini söyledi.

Big Four firması, Harvey'in platformunu kullanarak vergi ve hukuk alanındaki müşteriler için özelleştirilmiş ürünler yaratmayı planladığını da açıkladı.

PwC, yapay zekânın hukuki danışmanlık sağlamak için kullanılmayacağını ve avukatların yerini almayacağını da açıklamasına ekledi.

ABD'de robot avukata dava açıldı: Hukuk diploması yok!

 

Bir sonraki büyük yenilik 'yapay zeka' mı?

 

Dünyada bir ilk: Yapay zeka hükümet danışmanı oldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)