BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse'de yeni skandal----

Credit Suisse'de yeni skandal

Credit Suisse'de yeni skandal
15 Haziran 2022 - 17:41 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in üst düzey bir çalışanının kişisel mesajlaşma uygulamaları üzerinden müşterileriyle iletişime geçtiği ortaya çıktı. Banka üst düzey çalışanın görevine son verdi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse’in adı bir kez daha bir bankacılık skandalıyla anıldı. Financial Times’ın haberine göre üst düzey bir Credit Suisse yatırım bankacısı, müşterilerle onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişime geçti. Çalışanın işine bu yılın başlarında son verildi.

Habere göre Credit Suisse’in New York’taki Hisse Senedi Sermaye Piyasaları Girişimi Küresel Başkanı Anthony Kontoleon Nisan ayında görevinden ayrıldı. İş arkadaşlarınca “AK” takma adıyla bilinen üst düzey bankacı 28 yıl boyunca bankada görev almasının ardından apar topar görevinden ayrıldı.

Credit Suisse yönetimince atıldığı iddia edilen adım, ABD hükümetinin Wall Street'teki kayıt tutma uygulamalarına ilişkin soruşturmaları sırasında geldi.

Credit Suisse, bankanın iç denetim mekanizmaları sonucu müşterilerle iletişim kurmak için kişisel mesajlaşma uygulamalarını kullandığını tespit etti. İddialara göre denetleyici kurum yaptırımlarından endişelenen banka yönetimi Kontoleon’u görevinden almaya karar verdi. Denetim, Kontoleon'un uygunsuz herhangi bir bilgi paylaştığını tespit etmedi.

Nisan ayında banka personeline gönderilen notta ise, Credit Suisse'in Küresel Özkaynak ve Borç Sermaye Piyasaları Başkanı David Hermer, Kontoleon'un kendisine "diğer fırsatları takip etmek için" ayrılacağını bildirdiğini söyledi.

Kontoleon yorum yapmayı ve bankaya herhangi bir soru yöneltmeyi reddetti. Credit Suisse ise yorum yapmaktan kaçındı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İsviçre bankası Credit Suisse son iki yıldır zayıf risk kontrolleri nedeniyle eleştirilerin ve skandalların odağında oldu. Banka Greensill Capital’ın Mart 2021’de batması nedeniyle tedarik zinciri şirketine bağlı 10 milyar dolarlık fonunu kapatmak zorunda kaldı. Haftalar sonra aile yatırım şirketi Archegos’un çöküşüyle birlikte 5,5 milyar dolarlık ticari zarar kaydetti. Söz konusu zarar bankanın 166 yıllık tarihinin en büyüğü niteliğinde. Banka risk yönetimindeki zayıflıkları nedeniyle yakın zamanda İngiltere’nin piyasa düzenleyicisi kuruluş FCA’in takibine girmişti.

Credit Suisse Mart ayında, onaylanmamış mesajlaşma kanalları üzerinden iş ile ilişkili verilerin gönderilmemesi ve kayıt tutma standartlarına uyum konusunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) soruşturmasıyla işbirliği yaptığını açıklamıştı. Credit Suisse yönetimi, Kontoleon gibi yüksek profilli bir çalışanı görevden alarak, ABD düzenleyici kurumlarına bankanın konuyu ciddiye aldığının göstermek istiyor olabilir.

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase Aralık ayında SEC'e ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu'na kişisel cihazlarda iletişiminin kayıtlarını tutmadığı gerekçesiyle 200 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Söz konusu soruşturmalar dev bankalar için korku verici uygulamalar olarak öne çıkıyor.

Credit Suisse düzenleyici kıskacında

 

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması

 

Credit Suisse yönetiminin başı dertte

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 16 Haziran 2022 08:52

    Bu Avrupa bize her şeyde ders veriyor ama her türlü ahlaksızlık her türlü sapkınlığın öncüsü de yine Avrupa dan  çıkıyor.