BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması----

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması
10 Haziran 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

Archegos ve Greensill skandallarının ardından milyarlarca dolar zarara uğrayan İsviçre bankası Credit Suisse kaderini kendi başına belirlemek istiyor. CEO Gottstein ortaklık dedikodularını sert bir dille reddetti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse CEO’su Thomas Gottstein dev yatırım bankasının State Street tarafından satın alınacağına ilişkin haberlere cevap verdi. Gottsterin bu haberlerin “gerçekten aptalca” olduğu yorumunu yaptı. CEO art arda gelen krizlerle uğraşan bankının kendi kendini toparlayabileceğini sözlerine ekledi.

Wall Street Journal’ın haberine göre Credit Suisse’den Çarşamba günü yapılan açıklamada bir sonraki çeyrekte üçüncü kez üst üste zarar edebilecekleri belirtildi. Banka zararın sebebi olarak yatırım bankacılığı birimlerindeki gelirlerin sert bir şekilde düşmesini gösterdi.

Habere göre Goldman Sachs Group’un Perşembe günkü konferansında konuşan Credit Suisse CEO’su Gottstein Çarşamba günü yayınlanan raporun yerine ABD’li finans şirketi State Street’in bankayı satın alacağını ilişkin haberler hakkında konuştu.

Gottstein, “Babam zamanında bana şöyle bir tavsiye vermişti: Gerçekten aptalca sorular için hiç yorum yapmasan daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu haberler State Street cephesinden de reddedildi. Firmanın sözcüsü, “State Street, Credit Suisse'in satın alınmasını veya Credit Suisse ile başka bir iş ortaklığını takip etmemektedir. Devam eden piyasa söylentilerinin bir temeli yok” açıklamasında bulundu.

Söylentiler ilk ortaya çıktığında Credit Suisse’in hisse fiyatını yaklaşık %10 yükseltmişti. Ancak daha sonrasında hisseler geri çekildi ve tüm zamanların en düşük seviyesine yakın işlem gördü.

Gottstein ayrıca, bankanın varlık yönetimi kolunu veya dört temel kolunu ayırmak için bir ortak girişim düşünmediğini de açıkladı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İsviçre bankasının servet yönetimi, yatırım bankacılığı, varlık yönetimi ve İsviçre merkezli evrensel bankacılık birimi olmak üzere dört temel kolu bulunuyor.

Credit Suisse’in kendi fonları ve diğer fon yöneticileri ile ortaklaşa oluşturulan fonlardan oluşan bankanın varlık yönetimi kolu rakip bankalar için bir satın alma hedefi olarak görülüyor. Analistler, olası bir satışın servet yönetimine kaynak sağlamak için sermayeyi artırmanın ve Credit Suisse’in bilançosunu desteklemenin bir yolu olacağını söylüyor. Ancak bu hamle geçtiğimiz aylarda diğer işletmelerini kapatan banka için daha fazla gelir kaybı anlamına gelebilir.

Gottstein, bankanın işten çıkarmalar yoluyla ve yatırımları yavaşlatarak durumunu kısmen düzeltmek için yeterli ateş gücüne sahip olduğunu açıkladı. CEO, ticaret ve bankacılık alanında teknoloji alanında ve diğer arka plan ofis pozisyonlarında işten çıkarmalar gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Gottstein, bankanın 28 Haziran'daki yatırımcı gününde maliyet düşürme planları hakkında daha fazla ayrıntı vereceğini söyledi. Bankanın hala bazı birimlerde işe alım yaptığını belirten CEO,buna karşın Çin'de daha fazla ilişki yöneticisi işe almak gibi bazı yatırım planlarını yavaşlattığını da açıkladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Credit Suisse yönetimi arkası kesilmeyen skandallar zinciri nedeniyle büyük bir baskı altında. İsviçre bankası geçtiğimiz yıl aile yatırım ofisi Archegos Capital’ın iflası nedeniyle 5 milyar dolardan fazla kayıp vermişti. Banka yine geçtiğimiz yıl Greensill skandalı nedeniyle de 1,73 milyar dolar zarar etmişti. Skandalların ardından bankanın icra kurulu ve yönetim kurulu değişti. Banka Kasım ayında stratejisini güncelleyerek yıllık maliyetlerini 1,5 milyar dolar azaltmayı amaçladı. İsviçre bankası sermayesini yatırım bankacılığından varlık yönetimi alanına kaydırmayı planlıyor. Banka ayrıca maliyet azaltma planlarını hızlandıracağını da açıkladı.

Credit Suisse 2022 ilk çeyrekte de zarar etti

 

Asya devinde büyük para krizi

 

Dünyanın en pahalı 10 şehri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)