BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse düzenleyici kıskacında----

Credit Suisse düzenleyici kıskacında

Credit Suisse düzenleyici kıskacında
13 Haziran 2022 - 18:14 www.finansgundem.com

Son iki yıldır adı skandallarla alınan İsviçre bankası Credit Suisse FCA’in izleme listesine girdi. FCA’in denetlediği 60 bin kurumdan sadece 20 kadarı FCA tarafından yakından izleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin mali düzenleme kurumu FCA, Credit Suisse'i daha sıkı denetim gerektiren kurumları izleme listesine yerleştirdi. Söz konusu gelişme bir dizi krizin etkisi altında olan İsviçre bankası için son darbe oldu.

Financial Times’ın haberine göre İngiltere Finansal Yürütme Kurulu (FCA) tarafından geçtiğimiz ay Credit Suisse’e gönderilen mektupta bankanın yönetim kültürünü, yönetişim becerilerini ve risk kontrollerini iyileştirmek için yeterince çaba sarf etmediği ve FCA’in bu endişelerle ilgili adım attığı belirtildi. Mayıs ayı ortalarında gönderilen FCA mektubunda düzenleyiciler, bankanın üst yönetiminden, suistimalleri önlemek ve hesap verebilirliği artırmak için atacağı adımlara dair kanıt sunmasını istedi.

Yetkililer ayrıca bankayı "kalıcı" şirket kültürü sorunlarını da ele almaya çağırdı. Bu sorunların arasında riskli işlemlere yönelik iç denetim eksikliği ve henüz "etkili iyileştirmeler için yeterli kanıt" görmedikleri uyarıları da yer aldı.

İzleme listesine eklenmek, FCA'in İsviçre bankası ile ilgili ciddi endişeleri olduğunu gösteriyor. FCA'nın düzenlediği yaklaşık 60.000 kurumdan listede sadece 20 civarı kurumun bulunduğunu da haberde belirtiliyor.

Listedeki kurumlar, FCA’in üst düzey yetkililer tarafından yakından izleniyor. Yetkililerin kaydedilen ilerlemeleri ve endişe verici sorunların temel nedenlerini ele almaları gerekiyor.

Listede yer alan şirketler arasında, şu anda feshedilmiş olan İngiliz finans şirketi Lendy ve düzenleyici tarafından kredilerin değerlendirilmesi konusunda araştırılan finans firması Provident Financial da bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İsviçre bankası Credit Suisse son iki yıldır zayıf risk kontrolleri nedeniyle eleştirilerin ve skandalların odağında oldu. Banka Greensill Capital’ın Mart 2021’de batması nedeniyle tedarik zinciri şirketine bağlı 10 milyar dolarlık fonunu kapatmak zorunda kaldı. Haftalar sonra aile yatırım şirketi Archegos’un çöküşüyle birlikte 5,5 milyar dolarlık ticari zarar kaydetti. Söz konusu zarar bankanın 166 yıllık tarihinin en büyüğü niteliğinde.

Geçtiğimiz Ekim ayında banka, uzun süredir devam eden Mozambik 'ton balığı tahvilleri' skandalındaki rolü nedeniyle üç ülkede dört düzenleyiciyle yapılan uzlaşma paketinin bir parçası olarak 147 milyon sterlinlik bir FCA para cezası ödemeyi kabul etti.

Credit Suisse’ten Financial Times’ın haberine yönelik açıklamada, “Düzenleyicilerle yaptığımız görüşmeler hakkında yorum yapmıyoruz ve bunu yapmamız da uygun olmaz. Daha önce de özetlediğimiz gibi, artık işlerimizi ve risk kültürümüzü güçlendirme planını uygulamada oldukça ilerlemiş durumdayız” ifadelerine yer verildi.

FCA konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması

 

Credit Suisse 2022 ilk çeyrekte de zarar etti

 

Credit Suisse, üst yönetimde değişikliğe hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)