BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisApple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor----

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor
23 Ağustos 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Ofise dönüş sürecine uyum sağlamaya çalışan Apple, çalışanlarının mekan odaklı çalışma esnekliği talebiyle karşı karşıya.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandeminin sona ermesiyle birlikte iş hayatındaki yeni normaller yerlerini eskilere bırakmaya başlıyor. Bunların başında ise uzaktan çalışma geliyor. Birçok büyük şirket gibi çalışanlarını yeniden ofiste çalışmaya davet etmeye başlayan Apple, çalışanlarının mekan odaklı esneklik talepleriyle karşı karşıya.

MarketWatch’tan Quentin Fottrell’in haberine göre, kendilerine AppleTogether adını veren bir grup Apple çalışanının başlattığı süreç bir dilekçeyle başlıyor. Apple CEO’su Tim Cook’a seslenen dilekçede daha esnek bir çalışma politikası talep ediliyor. Dilekçede, “Apple’ın, çalışanlar ve şirket için ne tür esnek çalışma düzenlemelerinin en iyi seçenek olduğunu bulmak üzere doğrudan yöneticilerle çalışılmasına izin vermesini talep ediyoruz” deniliyor. Appletogether grubu dilekçede ayrıca, bu çalışma düzenlemelerinin daha yüksek düzeyde onaylar, karmaşık prosedürler veya özel bilgilendirmeler gerektirmemesi gerektiğini de belirtiyor.

Amaç, daha mutlu ve üretken olmak

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, “Daha esnek düzenlemeler isteyenlerin, engellilerden (görünür veya görünmeyen) aile bakımına, güvenlik, sağlık ve çevresel kaygılardan finansal hususlara kadar birçok zorlayıcı nedeni ve koşulu bulunuyor” denilen dilekçede 150 çalışanın imzası bulunuyor. Grup, taleplerindeki amacın “Sadece daha mutlu ve daha üretken olmak” olduğunun altını çiziyor.

Apple, çalışanlarından Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri işe dönmelerini istemişti ancak geçen hafta bunu Salı ve Perşembe olmak üzere iki güne indirdi ve üçüncü bir günün ekipler tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı.

Yüzde 30’u haftada ortalama 3,3 gün

Uzaktan çalışma, birçok çalışan için bir öncelik olmaya devam ediyor. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirket çalışanlarının yaklaşık yüzde 30'u haftada ortalama 3,3 gün uzaktan çalışıyor. Bu oran, New York FED'in 150 şirket yöneticisine danışarak gerçekleştirdiği İş Liderleri Anketine göre, pandemi öncesi yüzdenin neredeyse üç katına karşılık geliyor. New York FED anketi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinin yüz yüze çalışma için en uygun ve en çok talep edilen günler olduğunu belirtiyor.

Ancak şirketlerin normale dönüş beklediğine dair işaretler de yok değil. Yazarlar Jaison R. Abel, Jason Bram ve Richard Deitz, FED raporunda “Uzaktan çalışmadaki artış, bölgedeki işletmeler tarafından kullanılan çalışma alanı miktarında yaygın bir azalmaya yol açmadı” diyor.

Temmuz ayında uzaktan çalışma oranı yüzde 7,1

Haziran ayında New York'ta düzenlenen TIME 100 sempozyumunda konuşan Apple CEO'su Tim Cook, uzaktan çalışmaya dönüşü ‘en büyük deney’ olarak nitelendirdi ve yüz yüze ofis toplantılarının ‘huzurluluğuna’ olan inancını dile getirmişti.

Alphabet, Meta ve Microsoft, çalışanların haftada en az birkaç gün ofise geri gelmelerini istedi. JPMorgan ve Goldman Sachs da çalışanlarının geri dönmelerini isteyen finans grupları arasında yer alıyor. Twitter ise ofise geri dönüşü zorunlu kılmıyor.

Yine de, uzaktan çalışma sonrası ofise geri dönüş, lüks bir sorun olarak görülüyor. Çalışma Bakanlığı, salgın nedeniyle Temmuz ayında çalışanların yalnızca yüzde 7,1'inin evden çalıştığını söylüyor.

Apple-1 prototipi açık artırmayla satıldı

 

Apple: Korsanlar telefonunuzu ele geçirebilir

 

Apple'dan Tayvanlı tedarikçilerine ilginç uyarı

 

Patronlar, uzaktan çalışanları yakından izliyor

 

Ekonomiyi uzaktan çalışanlar besliyor

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)