BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAnadolu Sigorta toplumsal cinsiyet eşitliğini sektöre yaymayı hedefliyor----

Anadolu Sigorta toplumsal cinsiyet eşitliğini sektöre yaymayı hedefliyor

Anadolu Sigorta toplumsal cinsiyet eşitliğini sektöre yaymayı hedefliyor
02 Nisan 2024 - 14:10 www.finansgundem.com

Anadolu Sigorta, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik adımlarını UN Women Türkiye’nin Sözden Eyleme WEPs Programı ile sürdürüyor. Şirket, #DahaEşit adını verdiği çalışmalarla sigortacılık ekosistemini eşitlik alanında dönüştürmeyi hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye’nin, toplumsal cinsiyet eşitliği prensiplerini pekiştirmek amacıyla başlattığı Sözden Eyleme WEPs Programı'nın kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Programda Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir’e Sözden Eyleme WEPs Programı katılım belgesi takdim edildi. 

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacıları arasında yer alan ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için Eşitlik Komitesi çatısı altında pek çok çalışma yürüten Anadolu Sigorta, 26 Eylül-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Sözden Eyleme WEPs Programı’na katılan 10 şirketten biri oldu. 

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir: “Cam tavanların, cam uçurumların olmadığı bir sektör için var gücümüzle çalışacağız”

Kapanış töreninde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir, #DahaEşit adını taşıyan toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık çalışmaları kapsamında Anadolu Sigorta’da bugüne dek pek çok adım attıklarını belirtti. Pamir “Çalışanlarının yarısından fazlası kadınlardan oluşan bir şirket olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel ve ihlal edilemez bir insan hakkı olduğunun bilinciyle Sözden Eyleme WEPs Programı sayesinde bu adımlara şimdi yenilerini eklemekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi. 

Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için 286 yıl gerektiğini belirten Pamir, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kadınların iş gücüne katılımının önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Sözden Eyleme pilot programına katılan 10 şirketten biri olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların iş gücüne katılımının ne denli önemli olduğu bilinciyle elimizi taşın altına koyduk ve ‘Prensip 5: Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması’ odağında aksiyon planı hazırladık. Faaliyet gösterdiğimiz sigortacılık ekosistemini dönüştürmek için de en önemli iş ortaklarımız acentelerimizle el ele veriyoruz. Bu program aracılığıyla acentelerimizin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalıklarını artırmak, cam tavanların, cam uçurumların olmadığı bir sektör için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ancak topyekûn bir mücadele ile mümkün olacağından, değerli çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımızın toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda şirketimizi destekleyeceğinden hiç kuşkum yok.” 

Anadolu Sigorta, Kadın Dostu Markalar 2024 Farkındalık Ödülü’nü kazandı

 

Anadolu Sigorta, KidZania İstanbul'da çocukları sigortacılık serüvenine davet ediyor!

 

Anadolu Sigorta Ephesus Ultra Maratonu’nda “Kaybetmek Yok!” diyor

 

Anadolu Sigorta 'Genç Anadolu' projesiyle 2023 yılında 9 yeni iş ortağını bünyesine kattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)