BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAbrdn Avrupa birimini Brezilyalı Patria’ya sattı----

Abrdn Avrupa birimini Brezilyalı Patria’ya sattı

Abrdn Avrupa birimini Brezilyalı Patria’ya sattı
17 Ekim 2023 - 12:53 www.finansgundem.com

Fon yönetimi firması Abrdn Avrupa’daki özel varlık yönetimi birimini 60 milyon sterline sattı. Firma yaz aylarından bu yana satışı gerçekleştirmeyi hedefliyordu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli fon yöneticisi Abrdn, Avrupa’daki özel sermaye yönetimi firmasını 60 milyon sterlin karşılığında Nasdaq'ta listelenen Patria Investments'a devretti.

Financial News’in haberine göre fon yöneticisi, CEO Stephen Bird yönetimindeki geniş çaplı bir yeniden yapılanma planının bir parçası olarak geçen yazdan bu yana 7,5 milyar sterlinlik varlığı yöneten birimi satmak istiyordu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre son birkaç yıldır düşük bilançosu ve hisse senetlerinin zayıf performansı nedeniyle İngiltere’nin FTSE 100 Endeksi’nden düşen Abrdn, ciddi bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. Abrdn haziran ayında ABD’deki 4 milyar dolarlık varlığı yöneten özel varlık yönetimi birimini de High Vista Strategies firmasına da satmıştı. İngiltere’nin en köklü fon yöneticilerinden biri olan Abrdn, Temmuz 2021’de Standard Life Aberdeen ismini değiştirerek zamanın ruhuna daha uygun bir yapıya bürünmeyi hedeflemişti.

Brezilyalı bir özel varlık yönetimi firması olan Patria, dört kıtada, 10 şehirde 28 milyar dolardan fazla varlığın yöneticisi konumunda.

Grup, Abrdn’in Avrupa varlık yönetimi işletmesini satın almasını firmanın "Latin Amerika'nın ötesinde özel yatırım yetenekleri sunma" arayışından kaynaklandığını söyledi.

Anlaşmanın 2024'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Abrdn CEO’su Bird satışın daha geniş çaplı bir stratejinin parçası olduğunu vurgularken "Avrupa merkezli özel varlık yönetimi şirketimizin Patria Investments'a satışı, ABD merkezli özel sermaye varlık yönetimi firmamızın High Vista Strategies'e satışının tamamlanmasıyla yakından ilişkili” açıklamasında bulundu.

Bird, “Bu son satış, yatırım işletmemizin daha önceki rehberliklerimize uygun olarak yeniden şekillendirilmesinde daha fazla ilerleme kaydedildiğine işaret ediyor. Karmaşık yapımızı azaltmaya ve gelecekte büyümeyi sürdürebileceğimizden emin olduğumuz alanlara odaklanmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Satış sürecinin mali danışmanlığını Rothschild firması yaparken anlaşma sürecinde Abrdn’in hukuk danışmanlığını ise Macfarlanes firması yürüttü. Latham & Watkins ise Patria'nın hukuk danışmanı olarak görev yaptı.

Dev bankanın patronu 'rüşvet'ten tutuklandı

 

KPMG’ye 30 milyon sterlinlik rekor ceza

 

Tacizci fon yöneticisi aile şirketinden kovuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)