BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDev bankanın patronu 'rüşvet'ten tutuklandı----

Dev bankanın patronu 'rüşvet'ten tutuklandı

Dev bankanın patronu 'rüşvet'ten tutuklandı
17 Ekim 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

Bank of China’nın eski patronu olan 62 yaşındaki Liu Liange, rüşvet ve yasadışı kredi verme şüpheleri nedeniyle tutuklandı.


Dünyanın en büyük dördüncü bankası olan Bank of China’nın eski patronu Liu Liange, rüşvet ve yasadışı kredi verme şüpheleri nedeniyle tutuklandı.

62 yaşındaki Liu, Devlet Başkanı Şi Cinping’in 60 trilyon dolarlık (49 trilyon sterlin) finans sektörüne yönelik yolsuzlukla mücadele soruşturmasının kapsamında suçlanan en kıdemli bankacılardan biri oldu.

Bankanın 2019-2023 yılları arasında başkanlığını yürüten Liu, bu yılın mart ayında görevinden istifa etmişti. Liu, geçtiğimiz hafta ülkenin en üst düzey yolsuzlukla mücadele gözlemcisi olan Çin Disiplin Teftiş Merkezi Komisyonu tarafından görevi kötüye kullanma suçlanmış, ardından Çin Komünist Partisi’nden ihraç edilmişti.

Dünya'da yer alan habere göre, Liu, Çin'in finans sektöründe önemli bir isimdi ve Çin Merkez Bankası ile Çin İhracat-İthalat Bankası'nda üst düzey görevlerde bulunmuştu. 2019'da da Bank of China’nın başkanlığına terfi etmişti.

Yolsuzluk yapan bankacı ve akrabalarının hesabı donduruldu

 

Yolsuzluk yapan bankacıya yaptırım

 

Eski Başbakana 'yolsuzluk' soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)