BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYolsuzluk yapan bankacı ve akrabalarının hesabı donduruldu----

Yolsuzluk yapan bankacı ve akrabalarının hesabı donduruldu

Yolsuzluk yapan bankacı ve akrabalarının hesabı donduruldu
16 Ağustos 2023 - 09:06 www.finansgundem.com

Lübnan'da Özel Soruşturma Komisyonu Başkanı Mansuri, Merkez Bankası’nın eski Başkanı Selame ve akrabalarının hesaplarını yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle dondurdu.

Lübnan'da Merkez Bankası Özel Soruşturma Komisyonu toplantısının ardında Merkez Bankası’nın eski Başkanı Riyad Selame ile birlikte yakın akrabalarının ve yardımcılarının hesaplarınının dondurulduğu açıklandı. Kararı, Lübnan Merkez Bankası Başkanlığı görevini vekaleten devralan Vesim Mansuri, Özel Soruşturma Komisyonu Başkanı sıfatıyla aldı.

Yapılan açıklamaya göre, Komisyon oybirliğiyle, Riyad Salame, oğlu Nadi, kardeşi Raja, yakın arkadaşı ve yardımcısı Marianne Hoayek ve eski ortağı Anna Kosakova’ya ait tüm hesapların doğrudan veya dolaylı olarak dondurulmasına karar verdi.

Şarku'l Avsat'ta yer alan habere göre Mansuri, bu beş kişinin Lübnan bankaları ve finans kuruluşlarındaki tüm hesaplarının dondurulmasını talimatı verdi.  Ayrıca, adli makamların talebi üzerine kişilerin banka gizliliği de kaldırıldı.

Kurumun Genel Sekreteri Abdulhafız Mansur, ‘Karar Bildirme ve Hesap Sorgulama’ tutanağını ilgili kurumlara göndererek, tüm bankaların bir hafta içinde söz konusu isimlerle doğrudan veya müştereken ilişkili her türlü hesap veya işlemler için beyan ve belgelerin kendilerine iletilmesini talep etti.

Fransa, Almanya ve Lüksemburg, 1993’ten 31 Temmuz 2023’e kadar Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Selame ve yakın ortaklarını, yasadışı zenginleşme ve 330 milyon doların aklanması da dahil olmak üzere iddia edilen mali suçlarla ilgili olarak soruşturuyor.

Fransa ve Almanya’da Selame hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Selame, Reuters haber ajansına yazdığı mektupta, üç ülke tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve hepsine itiraz edeceğini belirtti.

Yetkililerin daha önceki soruşturmalarda mal varlığının bir kısmını dondurduğunu da ekledi.

Avrupa Birliği Adli İş Birliğini Geliştirme Birimi EUROJUST, Mart 2022’de, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Monako ve Belçika’da 2002 ile 2021 yılları arasında yaklaşık 330 milyon dolar ve 5 milyon euroyu zimmete geçirdiğinden şüphelenilen beş kişiye ait mülklere ve banka hesaplarına el konulduğu bildirdi.

Fransa yargısı, temmuz ayında Salame ve ortaklarına ait dondurulan varlıkların Lübnan devletine devredilmesine karar verdi.

Lübnan yasaları, Merkez Bankası Başkanı’nın Özel Soruşturma Komisyonu’na başkanlık etmesini şart koşuyor.

Şimdiye kadar Selame’nin yerine bir başkan atanamamasının ışığında, yardımcısı Vesim Mansuri, Merkez Bankası’na vekaleten başkanlık ediyor.

Lübnan devlet televizyonda parasızlıktan yayın kapatıldı

 

Fransa'da, Lübnan MB Başkanı Selame'nin mal varlığına el konuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)