BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu----

Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu

Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu
08 Mayıs 2024 - 15:22 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyonun tek haneye düşürülmesini ekonomi programının temel hedefi olarak belirlediklerini aktardı.

Fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışının mümkün olmadığına işaret eden Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptıklarını vurguladı.

Şimşek, bu alanda attıkları adımlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Örneğin, asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik. Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır."

Şimşek: Not artışları devam edecek

 

Şimşek tek haneli enflasyon için tarih verdi

 

Şimşek: Dezenflasyon sürecine gireceğiz

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip09 Mayıs 2024 12:39

    Türk lirası değerlensin. Bırakın Turizmci daha az kazansın, patronların ağlaşmalarına bakıp programdan şaşmayın. Bu sefer başarmamız, enflasyonu düşürmemiz lazım.

  • Osman Sedef08 Mayıs 2024 22:46

     Ülke ekonomisini darmadağın yapanlar şimdi tasarruftan, fiyat istikrarından söz ediyorlar. Beceriksizler yine başarılı olamayacaklar. Çünkü hiç bir şeyi doğru yapamıyorlar.