BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis63 milyon sterlinlik ‘şirket sırrı’ skandalı----

63 milyon sterlinlik ‘şirket sırrı’ skandalı

63 milyon sterlinlik ‘şirket sırrı’ skandalı
18 Ağustos 2021 - 15:42 www.finansgundem.com

Big Four denetim firmaları arasında yer alan PwC’ye müşterisinin mali sırlarını paylaştığı gerekçesiyle 63 milyon sterlinlik dava açıldı. Suçlanan yönetici emekliliğini istedi. PwC iddiaları reddediyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dört büyük mali denetim firmasından birisi olan PwC’nin Ortağı Ian Green ağır suçlamalara maruz kalmasının ardından denetim firmasından ayrıldı. Ian Green’e müşterilerin hassas bilgilerini paylaştığı gerekçesi 63 milyon sterlinlik dava açılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere Şirket Sicil Kurulu verileri Green’in, 30 Haziran itibariyle PwC’den ayrıldığını gösteriyor. Green, Ağustos 2019’da firmanın Kuzey İngiltere Başkanı olarak göreve getirilmiş ancak bu görevinden 2020 yazında istifa etmişti. Üst düzey yöneticinin şirketteki en son pozisyonu zor durumdaki işletmelerin kurtarılması uygulamalarında başkanlık pozisyonuydu.

Financial News’in haberine göre önceki ismi Quindell olan sigorta ve teknoloji şirketi Watchstone, Ian Green’in 2015 yılında şirket içi hassas bilgileri Greenhill firmasında çalışan bir bankacıya sızdırdığı gerekçesiyle dava açtı. Bilgilerin sızdırıldığı bankacı aynı zamanda Watchstone’un profesyonel hizmetler kolunu satın almak için görüşmelerde bulunan hukuk firması Slater & Gordon’a danışmanlık yapıyordu.

Watchstone’un 16 Ağustos’ta yaptığı piyasa bilgilendirmesinde, “Çok güçlü bir davaya sahip olduğumuz için memnunuz ve gerekli olması halinde iddiaları mahkemeye götürmekte kararlıyız” denildi.

Ancak PwC sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında, Green'in emekliliğinin iddialarla ilgili olmadığını ve bir süredir planlanmakta olduğunu belirtti.

Watchstone, davanın ön duruşmalarının gelecek ay gerçekleşeceğini belirtmekle birlikte, 2023'ten önce mahkemenin başlamasını beklemediğini söyledi. PwC sözcüsü ise açıklamasında, “Bu suçlamaları reddediyoruz ve iddiamızı şiddetle savunuyoruz. Devam eden bir yasal süreç hakkında daha fazla yorum yapmak uygun olmaz” ifadelerine yer verdi.

PwC, 16 Ekim 2020'de İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne suçlamalara ilişkin savunmasında, Green'in şirket hakkında bilgi sızdırdığını reddetti. Savunma makamı, “PwC’nin Bay Ian Green aracılığıyla veya başka bir şekilde gizli bilgileri ifşa ettiği iddiaları reddedilmiştir” açıklamasında bulundu.

PwC, Green'in 15 Ocak 2015'te firma ofisinde Greenhill Yatırım Bankacısı Gareth Davies ile görüştüğünü kabul etti. Ancak bunun "iş arkadaşı olarak bilinen bireyler arasında kısa ve gayri resmi bir kahve toplantısı" olduğunu söyledi.

Söz konusu toplantı ilk olarak Slater & Gordon'un Quindell'i profesyonel hizmetler bölümünün değeri konusunda yanlış beyanda bulunmakla suçladığı daha önceki bir dava sırasında ortaya çıkmıştı. S&G, adı geçen birimi 2015 yılında 637 milyon sterline satın almıştı. Bu dava 2019'da arabuluculuk yoluyla karara bağlanmıştı.

Dava süresince, Davies'ten gelen ve PwC’nin yeniden yapılandırma biriminin başkanı olarak tanımlanan bir tanıdıkla yapılan görüşmeyi detaylandıran bir e-posta ortaya çıktı.

PwC, 2014 yılında Quindell'in mali durumunu gözden geçirmek ve muhasebe uygulamalarında danışmanlık yapmak amacıyla atanmıştı. Quindell, PwC'ye 2014 ve 2015 yıllarında 5 milyon sterlinden fazla ücret ödedi.

Watchstone’un iddialarındaki ayrıntılara göre Davies meslektaşlarına Quindell için, “Eğer onları köşeye sıkıştırabilirsek üçkağıda getirebiliriz” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

 

İngiltere’de mali denetim pastası bölünecek mi?

 

KPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza

 

Fintek şirketlerine finansal denetim sıkılaşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)