BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza----

KPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza

KPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza
06 Ağustos 2021 - 16:49 www.finansgundem.com

Big Four denetim şirketi KPMG eski ortaklarından birinin satışı sırasında finansal denetim firmalarının gerekliliği olan tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığı gerekçesiyle 13 milyon sterlinlik cezaya çarptırıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört finansal denetim firmasından birisi olan (Big Four) KPMG ve şirketin eski ortaklarından yatak şirketi Silentnight’ın özel sermaye şirketi HIG’ye satılması konusunda tavsiyelerde bulunduktan sonra tarafsızlığını ve bütünlüğünü koruyamadığı için muhasebe sektörünün piyasa düzenleyici kurulu tarafından para cezasına çarptırıldı ve ciddi şekilde kınandı.

Financial Times’ın haberine göre 5 Ağustos tarihinde İngiltere Finansal Raporlama Konseyi (FRC) KPMG’ye 13 milyon sterlin ve KPMG’nin Manchester şehrindeki yeniden yapılanma biriminin başkanı ve eski ortağı David Costley-Wood’u 500 bin sterlin tazminata mahkum etti. Cezai işlemler Kasım ve Aralık 2020 tarihlerinde 4 hafta boyunca süren bağımsız mahkemenin bulgularına dayanıyor.

FRC mahkemenin raporunu yayınlamadı, bunun yerine bazı kısımlara açıklık getirdi. FRC açıklamasında KPMG’nin bu davada Silentnight’la olan ilişkisinin fazlasıyla rahatsız edici olduğu belirtildi. Açıklamada, “KPMG’nin yalnızca müşterisinin çıkarları doğrultusunda hareket edemediği, temel ilkelere karşı çıkarlara göre ve Silentnight’ın çıkarlarına taban tabana zıt olan bir tarafın çıkarları için hareket ettiği” belirtildi.

Mahkeme, bu konudaki tarafsızlık eksikliğinin Silentnight ve KPMG arasındaki ilişkinin özünden kaynaklandığı sonucuna vardı.

Mahkemeye ilişkin notlarda ayrıca, Costley-Wood'un "dürüst olmayan bir şekilde hareket ettiğini" ve bu nedenle kendisinin ve KPMG'nin, Costley-Wood'un bir düzenleyici kuruma şeffaf davranma zorunluluğu olduğunu kabul etmesine rağmen, Emeklilik Koruma Fonu ve Emeklilik Düzenleme Kurumu ile olan ilişkileri de dahil olmak üzere dürüstlük ilkesine aykırı hareket ettiğini kaydetti.

KPMG'ye ayrıca FRC'nin soruşturma masraflarına karşılık mahkemenin masraflarıyla birlikte 2 milyon 450 bin sterlinlik ödemeyi yapmasına da hükmedildi.

Firmaya ayrıca, Silentnight ile çalışmaları sırasında uyumluluk ve objektifliğe yönelik tehditlerin neden uygun şekilde tanımlanmadıklarını ve korunmadığını belirlemek için inceleme yapması da emredildi.

Para cezasına ek olarak, firmadan ayrılan Costley-Wood ciddi şekilde kınandı ve 13 yıl boyunca İngiltere ve Galler Yeminli Mali Müşavirler Birliği (ICAEW) üyeliğinden dışlandı. Aynı dönem içerisinde tasfiye lisansı bulundurmaktan da men edildi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, FRC'nin İcra Müşaviri Elizabeth Barrett konuyla ilgili açıklamasında, "Mahkeme tarafından uygulanan yaptırımların ölçeği ve aralığı, bu konudaki suistimalin ağırlığını işaret ediyor. Karar, mesleğin tüm üyelerinin dürüstlük ve tarafsızlıkla hareket etme ihtiyacını ve bunu başaramadıklarında ortaya ne kadar ciddi sonuçlar doğuracaklarını hatırlatmak için önemli bir görev üstleniyor" ifadelerine yer verdi.

KPMG İngiltere sözcüsü, "firmanın mahkemenin bulgularını kabul ettiğini” ve ortaklarından ve meslektaşlarından beklenen mesleki standartların bu davada karşılayamadıkları için üzüntü duyduklarını açıkladı.

Milyarder bankacının mirası aileyi birbirine düşürdü

 

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

 

Aksiyon filmlerini aratmayan kripto dolandırıcılığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)