BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriMilyarder bankacının mirası aileyi birbirine düşürdü----

Milyarder bankacının mirası aileyi birbirine düşürdü

Milyarder bankacının mirası aileyi birbirine düşürdü
06 Ağustos 2021 - 15:20 www.finansgundem.com

Geçen aralık ayında ölen dünyanın en zengin bankacılarından Joseph Safra’nın mirası mahkemelik oldu. Babasının vasiyetini değiştirdiği sırada akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia eden Alberto Safra mahrum bırakıldığı mirasa itiraz etti


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aralık ayında 82 yaşında ölen dünyanın en zengin bankacılarından birisi Joseph Safra’nın oğlu İsviçre’deki bir mahkemeye babasının iradesi dışında kendisini mirastan mahrum bıraktığı yönünde resmi itirazda bulunacak.

Bloomberg International’ın haberine göre Alberto Safra Perşembe günü New York'taki bir mahkemeden, itirazı için kanıt bulmasına izin verilmesini istedi. Öldüğünde Parkinson hastalığına yakalanan babasının Kasım ve Aralık 2019'da üç yeni vasiyetini değerlendirecek zihinsel yetiden yoksun olduğunu söyledi.

Manhattan federal mahkemesinde sunulan mahkeme belgelerinde, "Aile işinde yıllarca babasına sadık bir şekilde hizmet etmiş sadık bir oğul olan dilekçe sahibini haklı mirasından mahrum bırakacak değişiklikleri bir yana, Bay Safra’nın iradesi de gönüllü ve bilerek değişiklik yapabilecek koşullarda değildi" denildi.

Safra ailesinin sözcüsü vasiyete olan itirazın herhangi bir temeli olmadığını söyledi. Sözcüden yapılan açıklamada, “Sayın Joseph Safra’nın, son icraatına saygı duyulması için gerekli tüm önlemleri aldı. Bu itiraz, evlatlardan sadece birinin diğerler aile bireylerinden izole bir pozisyonudur ve olayın gerçeğiyle eşleşmez” ifadelerine yer verildi.

Alberto Safra konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 41 yaşındaki Alberto, Joseph Safra'nın dört çocuğundan birisi. Safra ailesi, Brezilya, İsviçre ve ABD'deki bankaların yanı sıra Londra'daki Gherkin binasını ve muz şirketi Chiquita Brands International'ın hissesini içeren bir gayrimenkul portföyüne sahip. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre servetlerinin yaklaşık 16 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Alberto, 2019 yılında ailenin Sao Paulo merkezli Banco Safra SA yönetim kurulundan uzaklaştırıldı. Mahkeme belgelerine göre, o gittikten sadece birkaç hafta sonra, babası "söz konusu kişinin haklı mirasından kopması ve buna bağlı olarak dilekçe sahibinin kardeşlerinin merhum Joseph Safra’nın mal varlığındaki payını artırması için aceleyle vasilerini değiştirdi."

Vasiyete göre ailenin bankacılık imparatorluğundan kardeşlerin en büyüğü olan bankanın uluslararası operasyonlarının başındaki Jacob ve Brezilya birimini denetleyen en küçük kardeş David sorumlu. Ortanca kız kardeş Esther’se Sao Paulo’da sahip olduğu bir okulda eğitimcilik yapıyor.

Joseph Safra'nın mal varlığının çoğunluğu, mahkeme belgelerine göre hayattayken karısı Vicky Safra ve çocuklarına bağışlandı, yani Alberto ailenin servetinin bir kısmını çoktan aldı. Habere göre bağışlar on yıldan uzun bir süre önce gerçekleşti ve miras Alberto'nun hala sahibi olduğu Brezilya'daki Banco Safra'nın hisselerini de içeriyor.

Alberto'ya göre, babasının vasiyet kararındaki değişiklikler, "Joseph Safra'nın savunmasız fiziksel ve zihinsel durumunu sömüren bireylerin yersiz etkisi" sonucu gerçekleşti. Alberto değişimi ancak babası öldükten sonra öğrendiğini belirtiyor.

Alberto, ailesinin bankacılık şirketinden ayrıldıktan sonra yaklaşık 90 çalışanı ve Rio de Janeiro ve New York'ta ofisleri bulunan Sao Paulo merkezli bir varlık yönetimi şirketi olan ASA Investments'ı kurdu. Alberto, mahkeme belgelerinde Brezilya'daki Safra işletmesinden "ailesinin büyük baskısı nedeniyle" ayrıldığını söyledi. Alberto’nun birkaç yüksek mevkideki Safra yöneticisini de yanına alarak bankadan ayrılması kardeşleriyle olan ilişkisini daha da gerdi.

İtiraz belgelerinde, "Bu bağlamda, bazı aile üyeleri, dilekçe sahibinin babasını ziyaret etme girişimlerine karşı çıkarak, onu çeşitli aile işletmelerinden izole etti ve daha sonradan öğrenildiği üzere babasına kendi haklarına zarar verecek biçimde kararlar aldırıldı” ifadelerine yer veriliyor.

 

Küresel finans iklim değişikliğinde oyunu değiştirebilir

 

Aksiyon filmlerini aratmayan kripto dolandırıcılığı

 

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)