BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi----

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi
05 Ağustos 2021 - 11:02 www.finansgundem.com

İngiltere’de bir bankacılık müşterisi maruz kaldığı dolandırıcılığı rapor etmek için HSBC müşteri hizmetleri hattında toplamda 7 saat bekledi. Sivil toplum örgütleri bankaların bu tür sorumsuz tutumları nedeniyle dolandırıcılıkların arttığını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Devon kentinde Julie isimli bir müşteri dolandırıcılara 3 bin 900 sterlin kaptırdı. Finextra’nın haberine göre HSBC müşterisi olan Julie dolandırıcılığı banka yetkililerine bildirmek için toplamda 7 saat harcadı ve 50 sterlinlik telefon faturasıyla karşılaştı. Banka müşterisi işlemin çok fazla uzun sürmesi nedeniyle sabit hat telefon sağlayıcısının geçici olarak hattı kestiğini belirtti.

Olaydan ancak 4 gün sonra HSBC’ye ulaşabildiğini belirten dolandırıcılık mağduru, “Dolandırıcılar nedeniyle HSBC’yi suçlamıyorum. Ancak telefonla onlara ulaşabilmek tamamen imkansız” diyerek banka değiştirme kararını sebepleriyle açıkladı.

Julie, “Çok korkuyordum çünkü dolandırıcıların bana ait hangi kişisel bilgilere sahip olduğunu bilmiyordum. Kart bilgilerimin alınıp alınmayacağını ya da dizüstü bilgisayarımdan farklı bir bilgi elde edilip edilemeyeceğini bilmiyordum” ifadelerine yer verdi.

Habere göre Julie de bankaların standart dışı muamelelerine maruz kalan müşterilerinden birisi. Tüketici hakları araştırma firması Which’e göre söz konusu uygulamalar daha sonraki dolandırıcılık girişimlerine karşı savunmasız bırakıyor.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre söz konusu araştırmada, telefon veya internet üzerinden dolandırıcılık ihbarında bulunan her yedi kişiden birisi gerçek bir insanla konuşmak için yarım saatten fazla bekliyor. Which araştırmasına göre dolandırıcılık mağdurlarının üçte biri bankaların kendilerini daha iyi korumak için yeterince tavsiye ve kaynak sunmadığını belirtiyor.

Rakamlar kurbanların kayıplarını telafi ediyormuş gibi davranan dolandırıcıların da müşteri kayıplarını artırdığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl bu tip dolandırıcılıklar %39 artarak müşterilere ortalama 14 bin 408 sterlin kaybettirdi.

Which’ten Jenny Ross araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Dolandırıcılık suçları kurbanlar üzerinde korkunç etkiler yaratabilir. Bankalar uygun bir destek sağlama konusunda başarısız olduğunda bu kâbus senaryosu daha da mümkün hale gelebilir. Bununla birlikte firmaların müşterilere kendilerini nasıl savunabilecekleri hakkında bilgi sağlamaması acımasız dolandırıcıların ikinci kez saldırmasına neden olabilir” ifadelerine yer verdi.

Ross, “Banka havalesi dolandırıcılığı konularında bazı mağdurlara sağlanan destek eksikliği özellikle endişe vericidir. Bu tür dolandırıcılıklara karşı güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi gerekir” dedi.

Bankaların açıklanan 2021 yılı 6 aylık bilançoları

 

Emniyet yakın tarihte açılan hesaplara karşı uyardı

 

Kredi yapılandırması hız kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)