Ana SayfaBankacılıkSon düzenleme bankaları nasıl etkiledi?---

Son düzenleme bankaları nasıl etkiledi?

5 / 7
Son düzenleme bankaları nasıl etkiledi?
03 Mart 2015 - 07:52 www.finansgundem.com

YENİ TELAFİ HESAPLARI

Bu yükün karşılanması için her bankanın farklı bir stratejisi var. Tabii bazı bankalar için telafi zor olacak gibi... Örneğin adını açıklamak istemeyen orta ölçekli bankanın genel müdürü, "Bunun telafisi yok, zarar karşılanmaz. Biz de telafi edemeyeceğiz" diyor.

Oysa BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hasan Akçakayalıoğlu, ücret ve komisyon gelirlerindeki düzenlemelerden ortaya çıkan hacim daralmasının faiz ve iş hacmi artışıyla telafi edileceğini dile getiriyor. "Bankalar şube açmaya devam ettiği sürece verilen hizmetler nedeniyle ücret ve komisyon gelirleri artış göstermeye devam edecek" diyor.

ABank Genel Müdür Yardımcısı İzzet Metcan, bu yılki stratejilerini "Yine faiz gelirlerimiz ve alternatif dağıtım kanalları üzerinden vereceğimiz hizmetlerle kârlılığımızı sürdürülebilir ve artan bir ivmeyle devam ettireceğiz" şeklinde aktarıyor.

Gerçekten de ticari kredilerden veya ticari hesaplardan alman ücret ve komisyonlarda herhangi bir değişikliğe gidilmediği için bu segmentlerde müşteri sayısını ve aktifliğini büyüten bankaların bireysel taraftaki kayıpları karşılaması söz konusu. Ayrıca bankaların bu yıl ücret ve komisyonlar içinde önemli payı olan bankasürans komisyonlarına odaklanarak bu kalemin gelirinde artış yakalamaları da bekleniyor.

Yalnız Albaraka Türk yönetimi bankaların önümüzdeki dönemlerde giderlerini azaltma amacıyla hizmetlerinde kaliteden ödün verilebileceğinin altını çiziyor. EY'den Selim Elhadef de bu fikirde. Elhadef, "Öncelikle, kredi kartı programlarındaki bazı maliyet unsurlarını düşürebileceklerini ve ödül puan, mil gibi bağlılık programlarını gözden geçirebileceklerini düşünüyoruz. Diğer taraftan, para transferi, hesap işletim giderleri, nakit olmayan krediler, aktif yönetimi gibi kalemlerde alınan ücretler artabilir" şeklinde konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster