Ana SayfaBankacılıkSon düzenleme bankaları nasıl etkiledi?---

Son düzenleme bankaları nasıl etkiledi?

7 / 7
Son düzenleme bankaları nasıl etkiledi?
03 Mart 2015 - 07:52 www.finansgundem.com

Dünyada oranlar nasıl?

AVRUPA'DA TABLO Bugün Türk bankacılık sisteminde, BDDK'nın kâr/zarar tablosu verilerine göre ücret ve komisyon gelirlerinin toplam gelirler içinde payı yüzde 25. Dünyaya baktığımızda, özellikle genel faiz oranlarının ve marjların düşük olduğu Avrupa ve Amerika'da ücret komisyon gelirlerinin bankalar açısından çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu görüyoruz. Örneğin Avrupa'daki en büyük 200 bankanın ücret komisyon gelirlerinin toplam gelirlerine oranı 2013 sonunda yüzde 27,5 seviyesindeydi.

ABD'DE YÜZDE 35 Amerika'da ise bu oran daha da yükseliyor ve yüzde 35'e kadar çıkıyor. Ancak Amerika'daki muhasebe sisteminin farklı olmasından kaynaklanan nedenlerle birebir kıyaslanmaması gerekiyor. Avrupa'daki Türkiye ile kıyaslanabilir durumda olan Polonya, Macaristan, Çek, Romanya, Hırvatistan gibi ülkelere baktığımızda da genelde yüzde 25 civarında bir ortalama gözlemliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster