Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

8 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

 E-KİTAP DENEYİMİMİZ ÇOK İYİ VE BUNU DAHA DA YAYGINLAŞTIRMAYI PLANLIYORUZ

Murdoch: Kısaca HarperCollins’ten söz edelim. Kitap yayıncılığı bir başka zorlu bir alan.
Murdoch:
Bu yıl rekor kar bekliyoruz. e-kitap işi çok iyi. İnsanlar daha fazla kitap alıyor. Bu kitapları daha düşük fiyatlardan satın alıyorlar. Hala iyi bir marjımız var ve büyük depolara sahip olmak, dünyadaki her bir kitapçıdan getiri beklemek zorunda değiliz. e-kitap deneyimimiz çok iyi ve bunu daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

-iPad’inizde kitap okuyor musunuz?
Murdoch
: İtiraf etmeliyim ki, hayır. Hiç Kindle satın almadım. Sanırım artık bir tane almalıyım. Bizim işimize baktığımızda, Kindle’ın iPad’den, Amazon’un Apple’dan çok çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Apple onları yakalayabilir, bilemiyorum.

-James ve Lachlan’ın yeni pozisyonları, emekli olmanızın ardın dan işleri yönetecek ilk sıradaki adaylar oldukları  anlamına mı geliyor?
Murdoch:
Pekala, henüz işimin  başındayım. Ama evet potansiyel aday oldukları doğru. Ama şunu unutmayalım ki uzun süre burada olacağım. Aynı şekilde Chase Carey ve News Corp. CEO’su Robert Thom son da işlerinin başında olacaklar. Robert üçümüzden en genç olanı, bundan dolayı da onun la daha uzun yıllarımız olacak.

-James 21st Century  Fox’un başkanı ve COO’su olan  Chase Carey’yle eşit ya da hemen hemen eşit mi?
Murdoch:
Chase şirketin başkanı. James muhtemelen Chase’e rapor verecek ancak eskisine göre çok daha fazla insan James’e bildirimde bulunacak.                          

-Lachlan’ı geri gelmeye nasıl ikna ettiniz?
Murdoch :
Bakın o her halükarda geri gelecekti. Lachlan 12 yaşından beri medyaya tutku derecesinde bağlı olan birisi. Bütün tatillerini matbaalarda çalışarak geçirirdi. Ancak Lachlan, James ve ben geçen yılın Temmuz ayında ekip olarak nasıl çalışabileceğimize dair ciddi bir konuşma yaptık. Allen& Co konferansındaydık.  Yemek için ara vermiştik. Beraber iki, üç saat geçirdik. Lachlan’ın geri gelmemesi gibi bir durum söz konusu değildi. Ne şekilde çalışabileceğimizle ilgili bir görüş alışverişi söz konusuydu. Nasıl ekip olabilirdik?
Lachlan ayakları çok sağlam yere basan mükemmel birisi. Her ne kadar bizim yönetim kurallarımızda kalmayı sürdürse de Avustralya’da kendisine çok ilginç bir iş kurdu.
James için de aynı şeyi söyleyebilirim. Londra’da da herkes telefon dinleme olayını konuşuyor. Bunlar James’in işin başına gelmesinden çok önce olan biten şeyler. STAR televizyonunu aldı ve Hindistan’da yaklaşık sekiz kanalıyla bir numaralı yayıncı yaptı; böylece bu ülkede önemli bir fark yarattı. Daha sonra BSkyB’ye geçtiğinde insanlar, ‘’Bu adam kayırmadır’’ dediler. Oysa o pek çok testten geçerek bu işe gelmişti. Onu oradaki günlük işlerin sorumluluğundan alıp da yönetim kurulu başkanı olarak atadığımızda, bu sefer de aynı hissedarlar sızlandılar ve onu kaybetme lüksümüzün olmadığını söylediler. James BSkyB’yi tamamen değiştirdi ve her anlamda çıtayı yükseltti; News Corp.’a devasa bir değer kattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster