Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

5 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

İKİ YIL BİRKAÇ YÜZ MİLYON DOLAR ZARARIMIZ OLACAK

-Bundan alınacak ders nedir? Realestate.com.au başka yerlerde de uygulanabilir mi?
Murdoch:
REA’yı Avustralya dışına yaymak için çalışıyoruz. ABD’deki bu konuyla ilgili bütün şirketlere baktık: Zillow ve Trulia,vs. Bunların çok pahalı olduğu kanısına vardık.

-Biraz da 21st Century Fox’tan bahsedelim…
Murdoch:
Film şirketi çok iyi ve tabii ki şimdi satın alma programlarıyla gelen Nerflix’ler ve Amazon’lar sayesinde artı bonusu da var. Belli başlı filmlerin prodüksiyonunu arttırmayı planlıyoruz. Şimdi elimizde, tarihin en büyük filmi olan Avatar’ın devamı gibi olacak. Bir,iki belki de daha fazla proje var.

-Bir tanesini biliyorum. İki devam olabilir mi?
Murdoch :
2016 yılının sonunda ilk devam gelecek. Bunu yaparsak, Jim Cameron’un zamanında ya da öngörülen bütçeyle bitirdiği ilk film olacak. Ama o beni hiç kaybetmedi. Filmlerini nihayet bitirebildiğinde bunlar gerçekten hit oluyor.

-Yeni Fox Sports 1 kanalınız iddialı bir bahis.
Murdoch:
Evet, gerçekten öyle. Tahminimizce, bir ya da iki yıl birkaç yüz milyon dolar zararımız olacak; ancak daha sonra kara geçebileceğiz; bunu aşamalı  olarak ESPN’ye önemli bir alternatife dönüştüreceğiz. ESPN’yi saf dışı bırakmayacağız.

-ESPN’nin niye bir alternatife ihtiyacı var?
Murdoch :
Halkın şeçme hakkının olduğunu düşünüyorum.

-Niçin?
Murdoch :
ESPN  çok çok iyi bir faaliyet ve bir altın madeni. Hatta Fox News’dan daha büyük bir altın madeni . Fox News oraya ulaşamayacak demiyoruz. Fox News bu yıl 1 milyar doları aşkın bir kar elde edecek ve daha da iyisini başarabilir. Dünyadaki hiçbir kablolu yayın şirketi evinin yanmasını istemediği müddetçe bunu bırakmaz .(Gülüşme.) Ancak ESPN Monday Night Football sayesinde Amerika’daki her eve kablolu yayının girmesini sağladı. Ücret kişi başına 5 dolar. ESPN’si olan kaç kişi var? Halkın üçte biri mi, yarısı mı?

-21st Century Fox ocak ayında STAR China TV’deki yüzde 47’lik hissesini sattı. Çin’i niçin elden çıkarıyorsunuz? Bunun boşanmanızla bir ilgisi var mı?
Murdoch :
Hayır. Çin’de hiçbir şey yapmayan birkaç kanalımız vardı. Ve şanşımıza, sürpriz bir şekilde bunlara Shanghai Media Capital tarafından birkaç yüz milyon dolarlık değer biçildi. Kanalın yüzde 52’sini aldılar ve karlı hale getirdiler. Elimizde kalan diğer yarısını satın almak üzere de opsiyon aldılar.

-Çin’den artık bıktığınızı söylemek doğru bir yorum olabilir mi?
Murdoch:
Bakın eğer kendi medyanızı yöneltmek istiyorsanız  –yani Çin’de medya kontrolünü elinizde tutmak istiyorsanız-ç ok çabuk bıkarsınız. Peki, bu koşullarda yine de Çin’de yatırım yapmak ilginç olabilir mi? Evet, olabilir. Çin’de meydana gelen çok fazla yenilik söz konusu. Zaten orada çok fazla ilişkimiz var: Bunlar kısmi dostluklar, Jack Ma’yla(Alibaba’nın kurucusu)olduğu gibi ama aynı zamanda Pekin’de devasa bir bulut faaliyetini başlatan Edward Tian’la da… Tian yüzde  hissemizin olduğu birkaç fonu yönetiyor ve bunlar çok iyi performans sergilediler. Çin’de film yapmaya gelince, tekrar deneyeceğiz. Ancak geçmişte Amerikalı yönetmenleri oraya götürmek imkansızdı. Çünkü orada her filmde her satırı sansürlemek istiyorlar ve tek bir satır hakkında karar vermeleri de bir ay sürebiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster