Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

4 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

MICHAEL BLOOMBERG’E HAYRANIM

-Babanız hakkında çok düşünür müsünüz?
Murdoch:
Evet. Çok sık yaptığım bir şey olmasa da, dönüp arkama baktığımda, geçmişte hayran olduğum en öğretici etki ve sima olarak ortaya çıkıyor.

-News Crop.DJX adlı, Bloomberg ve Thomson Reuters’la rekabet etmek üzere veri hizmetlerini toplayan aboneliğe dayalı bir web girişimini gündeme getirdi. Bu ilk günden beri sallantıda değil mi?
Murdoch:
Evet

-Bundan nasıl bir ders alınabilir ve gelecek için ne söylenebilir?
Murdoch:
İyi bir iş yapmadık diyebiliriz. Kanımca konsept son derece doğru ama daha uzun bir hazırlık süreci ve her şeyi doğru yapmak gerekiyordu. Bunun merkezinde Factiva var; şimdi bunu iyileştirmek için çok çalışıyoruz ve insanlarla olan ilişkilerimizi onarıyoruz. İnsanlar Factiva’yı sevdiler. Factiva’nın müşterilerine şöyle dedik: ”Bakınız,çok daha fazla para ödemek zorunda kaldınız ;bunun karşılığında çok fazla şey aldınız ya da hiçbir şey almadınız.” Onların cevabı ise, ”Hiçbir şey almadık”oldu. Şimdi işte biz bunu onarıyoruz. İlk önce Factiva’yı düzelteceğiz; ardından diğer özel hizmetleri doğru şekilde yapacağız. Ama acaba bunları tam da bu şekilde mi toparlayacağız, çok emin değilim.

-Bloomberg’e kıskançlıkla mı yoksa hayranlıkla mı bakıyorsunuz? Kastettiğim şirket, adam değil.
Murdoch:
Ben şirketten çok adama, yani Michael Bloomberg’e bakıyorum.

-Adam hakkında ne düşünüyorsunuz?
Murdoch:
Adamı seviyorum. Ve ona hayranım. Şirkete gelince, inanılmaz bir şans yakaladı, büyük fırsatı gördü ve büyük bir şey kurdu. Şimdi de bunu güçlendiriyor. Bloomberg’i kullananlar büyük paralar ödüyor, bunsuz yapamıyorlar. Mike’nın sanal bir tekelliği söz konusu. Maliyet biraz yükseldiğinde, fiyatlar da yükseliyor ve kimse iptal etmiyor. Yavaş yavaş da büyüyorlar. Çok küçük, şeçkin bir Pazar. Kendisi bir gün beni  Post’taki bir eleştiriyle ilgili olarak aramıştı. Ona şöyle demiştim: ”Biraz önce Bloomberg View’u okudum. Kesinlikle beni hedef alıyordu.” O da bunun üzerine, ”Oh, zaten onu kimse okumuyor” diye cevap vermişti.(Gülüyor)

-News Crop.,muhtemelen okurlarımızın çoğunun bilmediği Realestate.com.au adlı Avustralya’da başarılı bir faaliyete de sahip.
Murdoch:
Çok hızlı büyüyor. Oğlum Lachlan 2001 yılında ilk yüzde 44’ünü 1 milyon dolara satın aldı.

-Ciddi misiniz?
Murdoch:
Evet. Geri kalan yüzde 18’ini almak için ise yaklaşık 100 milyon dolar ödedik. Şimdi yüzde 60’ına sahibiz. Piyasa değeri 7 milyar Avustralya doları (6,5 milyar ABD doları.) Çok fazla izleyicisi var. İnsanlar başkalarının nasıl evlerde yaşadıklarını görmek için buraya bakıyor. Bazıları da, ”Belki de bunu satın alacağım” diyor. Avustralya’daki herhangi bir emlakçıyla konuştuğunuzda, işlerinin yüzde 90’ından fazlasının REA’dan geldiğini söyleyecektir. REA  kuşkusuz bazı gazetelerimizdeki seri ilanlara darbe indirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster