Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

10 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

HALININ ÜZERİNE DÜŞTÜM AMA KAFA ÜSTÜ DÜŞTÜM

-Sahibi, sonradan Northrop Grumman olan Northrop’un eski CEO’su Tom Jones’du.
Murdoch:
Kendisi büyüleyici bir hayat yaşamıştı. Henüz 19 yaşındayken Japonları batırıp Avustralya’yı kurtaran bombardıman uçağının tasarımında çalışmıştı. Emekli olmadan önce de, gizli bombardıman uçağına yatırım yaptı. Bundan dolayı Northrop Grumman’daki kariyeriyle ilgili olarak konuşmak istedim. O ise, nasıl iyi üzüm yetiştirileceği ve nasıl iyi şarap yapılacağı hakkında konuşmak istiyordu. Böylece sıkı bir dostluk kurduk. Onun biraz daha uzun yaşamasını bekliyordum; evde de kalabileceğini söyledim. Şimdi evi ben satın aldım. Mütevazi bir dekoratörle anlaştım. Rüstik bir şey istedim.

-Moraga civarında  bir başka eviniz daha var , değil mi?
Murdoch:
Ailemin satmamam için çığlık attığı çok güzel bir evim var.  Birbirine birkaç kilometre mesafede iki eve sahip olmayı istemiyorum.

-Diğer ev satışta mı?
Murdoch:
Satışa çıkarılmıştı ama geri çektim. James ve Lachlan’ın ricaları üzerine.

-“Bu bizim evimiz, satamazsın” mı dediler?
Murdoch:
Ben, ‘’Paralarınızı koyun ‘’ dedim. Ama daha bir şey görmedim.

-New York’taki evinizi nasıl buldunuz?
Murdoch:
Natalie (Ravitz, personel sorumlusu) evi buldu. Ben şehir dışındaydım. Hastaydım. Ocak, Şubat aylarım çok kötü geçmişti. San Francisco’da düşmüştüm. Otel odasında meydana gelen saçma sapan bir kazaydı. San Francisco’daki bir yürüyüş için botlarımı giyiyordum ki birden düştüm ve çok fena kafamı çarptım. Bu düşmeyle omurgamda neredeyse saç teli inceliğinde bir çatlak oluştu. Halının üzerine düştüm ama kafa üstü düştüm. Hayatımda böyle bir ağrı hissettiğimi hatırlamıyorum. Bir arkadaşım beni görmesi için beyin cerrahı olan arkadaşını yolladı; o hemen beynimde hasar olmadığını söyledi. Bu olaydan sonra çiftliğime döndüm ve üç hafta dinlendim.

-Şanslıymışsınız. New York’taki daireniz ne zaman hazır olacak?
Murdoch:
Dekoratöre sorun. Ona dört ay dedim, o da sekiz ay diye cevap verdi. Başkaları ise 12 ay sürer diyor.

-James Cameron’un film yapması gibi bir şey.
 Murdoch:
Evet, öyle. Çok mütevazı bir dekorasyonla başlamak istiyorum. Pahalı antikalar ya da yapması uzun sürecek büyük şeyler koymayacağım. Hoş, çok modern olmayan eşyaları tercih edeceğim. Ama burası modern bir yer. Çok yüksek.

-Hangi katta?
Murdoch:
58,59 ve 60’ıncı katlar. Tripleks. İki kızım hayatlarında ilk kez kendi odalarına sahip olacak. Buraları da kendileri dekore edecekler.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster