Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

3 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

NEW YORK POST’LA İLGİLİ PLANLARIMIZ VAR

-Peki, yanlış olan ne?
Murdoch:
Kuşkusuz zor bir döneme girdiğinizde tüm masraflarınıza çok dikkatle bakarsınız. Ancak bu L.A Times ve Chicago Tribune ya da diğer daha küçük gazeteler gibi çok ileri gitmedik. Wall Street Journal’a çok şey ekledik. Dürüstçe söylemek gerekirse, bunun dünyanın olmasa da ABD’nin en iyi gazetesi olduğuna inanıyoruz.

-New York Post’u sürdürmenizin sebebi ne? Geçen yıl ne kadar zarar etti bilmiyorum ama sanırım 2012’de 40 milyon dolar kaybetti.
Murdoch:
Bu rakam civarında bir şey söz konusu.

-Peki, niçin ayakta tutuyorsunuz?
Murdoch:
Reklam çok zor oldu. Post’la ilgili çeşitli planlarımız var. Dijital versiyonu için çok çalışıyoruz.

-Bu anlattıklarınızı, gelecek beş yılda Post’un yazılı gazete olarak ortadan kalkacağı ve bunun yerine dijitalin geçeceği şeklinde yorumlayabilir miyiz?
Murdoch:
Bu benim için sürpriz olurdu. Ama imkansız demiyorum. Bana göre, bunun için bir 10 yıl kadar beklemek gerekiyor.

-Peki ya Wall Street Journal? 10 yıl sonra hala yazılı olarak var olabilecek mi?
Murdoch:
Sanırım evet. Ama belki 20 yıl sonrası için hayır diyebiliriz. Pek çok insan gazetesini iPad’inde ya da telefonlarında, akıllı telefonlarında okuyabildiği için çok mutlu. London Times’ta tirajın üçte biri tablette. Gazeteyi tablette okuyanlar da, kağıttan okuyanlara göre yüzde 20 daha fazla zaman harcıyor.

-News Corp’un genişleme sürecine baktığımızda, en büyük zorluk dijital girişimleri paraya çevirmekmiş gibi gözüküyor.
Murdoch:
Evet doğru ve bu da bizi pek çok şeye kanalize ediyor. Örneğin, Londra’da dijitalimiz videoyu da içeriyor. İngiltere Premier League’in ve maçların en önemli anlarının video haklarını satın aldık. Şimdi London Times’a baktığınızda, bir dizi fotoğrafa dokunduğunuzda bunların videoya dönüştüklerini görüyorsunuz. Kanımca gazeteler bu şekilde hayat buluyor. Gazetelerde kağıt olgusunu bir kenara ayırmak gerekiyor. Bunlara ”haber organizasyonları” olarak bakmak daha doğru.

-Bu iyi bir fikir…
Murdoch:
Hissedarlarımıza mümkün mertebe en iyi getiriyi sunmakla yükümlüyüz ancak aynı zamanda biz bu insanları hissedardan öte görüyoruz. Bunlar işimizi iyi yönde etkileyecek önemli bir güç olabilirler. Ve bu yaklaşım da beni geçmişe, o günlerin standardına göre bana özel olarak gümüş bir kaşık bırakmış olan babama götürüyor. O, medyaya yararlı bir hayata sahip olabilme fırsatını yakalayacağımı ummuştu. Bahsettiği şey de para kazanmak değildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster