Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

6 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

AİLEM TWİTTER’DA OLMAMDAN DOLAYI DEHŞETE KAPILMIŞ DURUMDA

-Acaba Fox News’un ABD’de siyasi memnuniyetsizliğe büyük ölçüde katkıda bulunduğu, siyasi süreci kösteklediği ve belki de Çay Partisi’ni fazla öne çıkararak Cumhuriyetçi Parti’ye bile zarar verdiği yönündeki görüşler sizi rahatsız ediyor mu?
Murdoch :
Ben Fox News’un mutlak olarak siyaseti kurtardığına inanıyorum. CNN’in liberalizm şakşakçılığından fena halde sıkılan insanların sesi oldu ve onlara umut verdi. Bu arada, biz Çay Partisi’ni desteklemiyoruz. Bu iddialar safsata. Yalnızca varlıklarını tanıyoruz.

-Facebook’un çok başarılı olması ve MySpace de bir Facebook olabilirdi düşüncesi sizi rahatsız ediyor mu?
Murdoch :
Sanırım bu bizim en büyük hatalarımızdan biriydi.

-Yanlış olan neydi? Onu (MySpace’i) satın almak mı?
Murdoch:
Fox’un bir parçasıydı. Kimse bunun hakkında bir şey bilmiyordu ve böylece bunu izlemeye çalışan birkaç kişi yerleştirildi. Eğer bu insanlar işin başındakilerin performansından memnun değildiyse, gidip Zuckerberg’i ya da onun gibi birisini işe almaları gerekmez miydi? Mark geldiğinde, biz yeni MySpace’i 600 milyon dolara satın almıştık. Herkes bunun değerinin  6 milyar dolar olduğunu düşünüyordu ve insanlar bizi alkışlıyordu. Mark’in çiftliğimde beni ziyaret ettiğini hatırlıyorum.20-21 yaşlarında çekingen, sessiz bir gençti. Bir araya gelmemizi istiyordu. Ama ben bu önerisini pek önemsemedim. Bence, çok parlak bir iş yaptı.

-Şimdi Facebook’a para yatırır mıydınız?
Murdoch:
Silikon Vadisi’ndekiler pek benimle aynı düşüncede değiller ama şirket ne kadar iyi olursa olsun, 200 milyar dolarlık bir piyasa değerini uzun vadede haklı çıkarmak zor olacaktır. Herhangi bir sosyal uygulama ya da sosyal ağı n kalıcılığına inanmıyorum.

-Kuşkusuz twitter’ı seviyorsunuz.
Murdoch:
Ailem Twitter’da olmamdan dolayı dehşete kapılmış durumda. Bunun gülünç olduğunu düşünüyorlar. Robert Thomson (New Crop. CEO’su) ise şöyle diyor: ”Hayır, hiç de gülünç değil. Yalnız para kazanmanın ötesinde bir şeyle ilgileniyor olman son derece iyi bir halkla ilişkiler çalışması.”

-Kablolu (ABD’deki Comcast-Time Warner Cable) birleşmesi en büyük kaygınız mı?
Murdoch:
Hayır. Şu an hepimiz geride duruyor ve bu büyük kablolu birleşmesine bakıyoruz; bunda bize karşı bir tehdit olup olmadığına henüz karar vermedik. Bu diğer TV yayıncılık şirketleri ve Silikon Vadisi şirketleri içinde geçerli. Bu konuda teslimiyetçi mi davranmamız yoksa çok fazla heyecanlanmamız mı gerektiği konusunda şimdilik kesin bir cevabımız yok. Bakın, Comcast çok iyi bir hizmet sunuyor. Time Warner’ı kendileri kadar iyi bir şirkete dönüştürebilmeleri halinde, pek çok insan bundan yararlanacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster