Ana SayfaRöportajlarMurdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı---

Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı

2 / 10
Murdoch şirketlerini, özel hayatını anlattı
21 Mayıs 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

HER ŞEYİ DİJİTALLEŞTİRMEYE ÇOK PARA HARCAMAK GEREKİYOR

-Son birkaç yılınız çok olaylı geçti. Bu süreci geride bırakmayı nasıl başardınız ve bazı dersler aldınız mı?
Murdoch:
Oldukça gerilimli bir dönemdi. Bu konularda konuşmaya açığım. Şirketin bölünmesi konusunda isteksizdim ama şimdi şunu diyebilirim ki , yanılmışım. Bölünme bana göre büyük bir başarı hikayesidir. Üstelik hisse piyasasından da bahsetmiyorum. Önceden ikisi bir arada olan iki şirket şimdi artık çok daha fazla odaklanmış halde ve bu da daha hızlı bir büyümeyi beraberinde getirecek.

-Şirketi bölme konusunda neden isteksiz davrandınız?
Murdoch:
Sanırım duygusal bir tavırdı.

-Bazılarına göre siz, yaklaşık 3 milyar dolar nakdi olan News Crop.’u ihya ettiniz. Öte yandan, Time Inc. 1,3 milyar dolarlık borçla Time Warner ‘dan ayrılıyor. Bu sizin için bir anlam ifade ediyor mu?
Murdoch:
Hayır. Yani aslında, burada bir eleştiri getirmek istemiyorum. Çok büyük varlığı olan iyi bir şirket. Ancak basın zor zamanlardan geçiyor. Her şeyi dijitalleştirmeye çok para harcamak gerekiyor. Bir yandan yeni bir dünyada ilerlemek ve rekabet etmek, bir yandan da eski dünyanızı korumak zorundasınız. Bu nedenle, cebinizde biraz nakit olması size epey güven verecektir. Time’da da yeni yönetimin yapacağı ilk işin nasıl hemen para biriktirebileceğine bakmak olduğunu düşünüyorum. Umarım parayı çarçur etmiyor, harcıyoruzdur.

-İnsanların sizin hakkınızda anlamadıkları nedir?
 Murdoch;
Sanırım derimin o kadar da kalın olmadığına inanıyorlar. Biliyorsunuz, insanların hakkımda ne dedikleri umurumda değil. Hakkımda yazılan hiçbir kitabı okumadım.

-Bu sizin en zor döneminiz mi oldu?
Murdoch:
 Her şey üst üste geldi gibi. Mutsuz bir durumdaydım ve bütün endişem de şu evlilikten olan iki güzel kızdı (kızlarının annesi olan eşi Wendi Deng’den geçen Kasım ayında boşandı). Kızlarım gelip uzun süre bende kalabiliyor. Hayatımda yeni bir sayfa açmış gibi hissediyorum.

-Ne kadar yaşayacağınızı düşünüyorsunuz?
Murdoch:
Annem 103 yaşında öldü, o halde bu bir başlangıç. Normalde ebeveynlerinizden 20 yıl daha uzun yaşamanız gerekiyor.(Gülüşmeler.)Bu gerçekçi olmayabilir ama doktorlara göre, sağlık durumum iyi. Endişelenmeye gerek yok; zihinsel kapasitemde azalma başlarsa bunu bana ilk söyleyen çocuklarım olur zaten. İşte o zaman da geriye çekilmek için vakit gelmiş demektir.

 -Gazete işinden söz edelim. Burada oyunun püf noktası , maliyeti düşen gelire kıyasla daha hızlı kesintiye uğratmaktır demek doğru olur mu?
Murdoch:
Kesinlikle hayır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster