Ana SayfaRöportajlarMakineleri dile getiren şirket!---

Makineleri dile getiren şirket!

5 / 10
Makineleri dile getiren şirket!
05 Eylül 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

KART KARMAŞASI SONA ERİYOR
Cep telefonlarının gelecekte kartların yerini alacağı konuşuluyor. Onlarca kart yerine bütün bilgiler cebimizde olacak. Böyle bir şey mümkün mü?
Gürcan Altıparmak
: Teknik olarak mümkün. Nitekim biz de 2-3 yıl önce Garanti-Avea beraberliğiyle bir NFC projesi yaparak, bunun teknik olarak mümkün olduğunu gösterdik. Yani kredi kartı bilgilerini bir NFC sim cartın içine alabiliyorsunuz. Bunun güvenliğini TSM  (transit service management) sağlayabiliyorsunuz. GSM operatörü sim kartlarının kullanım iznini bankaya veriyor.
Ali Yıldız: Gemalto hem bilgiyi güvenli taşıyabilecek medyaların üretiminde (değişik formlarda sim kart olabilir, kredi kartı olabilir, kimlik kartı olabilir...); hem de bunların kullanıldığı dünyada yazılımlar ve platformlar sağlama alanında var. Daha önce segment olarak baktığımızda bunu temelde 3 sektöre ayırıyoruz: Bankacılık, telekomünikasyon ve devlet… Şimdi bu segmentler arasında ortak projeler ve ortak platformlar kullanılmaya başladı. Biraz önce konuştuğumuz telekomünikasyonla bankacılığın birleştiği bir alan.
Aslında Gürcan Bey’in söylediği konu şu: Telekomünikasyon şirketi kendi kartını kendi platformunu ödeme dünyasına kullandırmak istiyor. Bankalar kendi müşterisine bu şansı tanımak istiyorsa ikisinin bir araya gelip, bilgilerini ve kendi platformlarını güvenli bir şekilde kullandırabildikleri bir yapıya ihtiyaçları var. Ne banka kendine ait özel anahtarlarını GSM şirketine verebilir, ne de GSM şirketleri gidip de bir X bankasına ‘’Sen git benim tüm kartlarıma yükleme yap” diyebilir. İşte bu noktada bizim yazılımlarımız devreye giriyor. Gürcan Bey’in söylediği TSM de aslında bir nevi yeddieminlik sistemi. Çıkıyor ve “Sen bana güven; ikiniz de beni tanıyorsunuz zaten. Sizin teknolojinizi ben sağlıyorum” diyor. Ortada bir güvenilir otorite, bankadan aldığı bilgileri GSM kartının içine yüklüyor. İşlem gerçekleştirme sırasında da GSM kartından aldığı bilgileri bankaya gidip onayını alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster