Ana SayfaRöportajlarMakineleri dile getiren şirket!---

Makineleri dile getiren şirket!

4 / 10
Makineleri dile getiren şirket!
05 Eylül 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

ELEKTRONİK PASAPORTLA KONTROL ARTIK SİZİN ELİNİZDE
E-devlet projelerini anlatırken, sınır kontrol işinden söz ettiniz. Bunu da biraz açabilir misiniz?
Gürcan Altıparmak:
Şu anda henüz Türkiye’de uygulanmıyor. Pasaportların içerisine bir hafıza kullanarak bunu da yapabilirsiniz. Bunun için sınır kapılarında sisteminizi kurmanız gerekiyor. Bunun uygulaması birçok ülkede var, uygulanıyor. Sadece bazı spesifikasyonlar değişiyor. “Ben resmini de görmek istiyorum” diyor mesela. Veyahut da sadece parmak izi yeterli diyor. Bu ürünleri ülkelerin istekleri doğrultusunda geliştirebiliyoruz. Sınır kontrolü, elektronik pasaportla vatandaşın hiç kimseyle herhangi bir diyaloğa girmeden direkt giriş yapabilmesidir. Kendi verilerini doğrulayarak, kendi pasaportunu kullanarak direkt giriş yapılabilmesidir.
Polisin pasaport kontrollerinden bahsediyorsunuz sanırım?
Gürcan Altıparmak:
Evet aynen. Artık hepsi devre dışı kalabilir. Şu anda Avrupa’da bazı hatlarda kullanılıyor. Bazı ülkelerde birkaç hatta kullanılabiliyor. Türkiye’de henüz daha geçilmedi. Misal Fransa’ya gittiğiniz zaman Fransız pasaportunuz varsa Fransız pasaportunun özel bir geçiş şekli var. Aynı şekilde İngiltere’de de... Avrupa pasaportuyla gittiğinizde İngiltere’de pasaport kuyruğuna girmiyorsunuz. Border kontrol kuyruğuna girip oradan geçerken makineye pasaportunuzu gösteriyorsunuz (introduce ediyorsunuz). Doğrudan içeriye giriyorsunuz ve sizin fotoğrafını çekiyor ve bırakıyor. Bu bir uygulama… Fransa’ya gittiğiniz zaman parmak izinizi bilmek zorundasınız, İngiltere’de parmak izini girmiyorsunuz. Biz işte o sistemleri üretebiliyoruz, entegrasyonunu yapıyoruz. Bazen belli okuma cihazlarını (reader) başka yerlerden alıp, entegrasyonunu tamamen yapabiliyoruz. Bu tür projelere girebiliyoruz. Şu an için Türkiye’de böyle bir sistem yok. Bir niyet var ama henüz aktivasyona geçilmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster