Ana SayfaRöportajlarMakineleri dile getiren şirket!---

Makineleri dile getiren şirket!

3 / 10
Makineleri dile getiren şirket!
05 Eylül 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

RAKİBİMİZ YOK, KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ
Bankalarla birlikte ne tür hizmet veriyorsunuz?

Gürcan Altıparmak: 2001 yılından beri bankalarla çalışıyoruz. 2003 yılından itibaren de bankalara kart temini ve kart kişiselleştirme hizmeti veriyoruz. Plastkart olarak 2003 yılında beri bu operasyon devam ediyordu. Nisan 2012’de Plastkart’ı, Gemaltu satın aldı
Türkiye’de 17 bankaya kartı kredi kartı, banka (ATM) kartı üretimi ve kart kişiselleştirme hizmetleri veriyoruz. Bunun yanında Gemaltu’nun diğer teknolojik ürünlerinin sunumunu paylaşımını da yapıyoruz. İnternet bankacılığı, güvenli bankacılığa yönelik daha inovatif ürünlerin teminini yapıyoruz. Son 2-3 yıldır Türkiye’de görülen, bir tarafında bankaları ilgilendiren, diğer tarafından da GSM şirketlerini ilgilendiren mobil ödeme konusunda Plastkart bünyesinde bankalara NFC (mobil para transferini ve mobil cep telefonuyla ödeme hizmetlerinin sunucu barındırma) işlerini yapıyoruz. Şu anda yaklaşık yüzde 60 pazar payı ile sektör lideriyiz. Büyük bankaların hepsiyle çalışıyoruz. Ya tüm kartlarını ya da bir kısmını bizden alıyorlar.
Bu alanda rakipleriniz kimler?
Gürcan Altıparmak:
Rakibimiz yok, kendimizle yarışıyoruz. Bizim perspektifimiz 2006 yılından itibaren, yani birleşmeden sonra değişti. Biz sadece kart ürünleri satan bir firma değiliz. Aynı zamanda software (yazılım) satıyoruz, servis veriyoruz. O bakımdan sadece kart perspektifi olarak değerlendirdiğimizde tabii ki rakiplerimiz var. Alman GND, Fransız Obertio isimlerini sayabilirim. Fakat bizim şirketimiz şu an onu biraz daha aşmış durumda. Hem M2M (machine to machine - makineden makineye) ürünlerimiz var hem mobil ve internet bankacılığında güvenlik hizmetlerimiz var. O yüzden biraz daha perspektif genişlediği için 1’e 1 karşılaştırabileceğimiz bir rakibimiz yok artık.
Türkiye’deki büyüme potansiyeline baktığınızda en çok önemsediğiniz sektör hangisi? E-devlet projeleri mi, bankacılık mı, ödeme sistemleri mi? Sizin için önemli olan hangisi?
Gürcan Altıparmak:
Elbette e-devlet bizim için önemli… E-devlete sunabileceğimiz bilumum ürünlerimiz mevcut ve hala yeni ürünler geliştiriyoruz. Örneğin sınır kontrolleri… Potansiyel olarak Türkiye’de mobil bankacılığı çok önemsiyoruz. Mobil bankacılık konusunda Türkiye çok dinamik bir pazar. Çok dinamik software geliştiren firmalar var. Fakat bizim önemsediğimiz taraf dijital güvenlik, bu konularda ürünlerimiz var. Biz direkt ön tarafta durmuyoruz. Çünkü biliyorsunuz, mobil bankacılıkta ön tarafta rekabet çok büyük. Apple, Google gibi firmalar geliyor. Biz bunun arka ofislerinde duruyoruz.
Dijital güvenliği biraz açar mısınız? Mesela mobil bankacılıkta karşılaşılan en önemli sorun hangisidir? Buna nasıl önlemler getiriyorsunuz?
Gürcan Altıparmak:
Şimdi bunu ikiye ayırmak lazım. İnternette bankacılığa erişirsiniz; datalara, hesaplarınıza bakarsınız… Ama bir transfer yapmak isterseniz internet bankacılığı için önemli olan belli bir güvenlik seviyeleri var. Bu seviyeler Türkiye’de kullanılıyor. Ama bunlar sürekli ilerliyor, sürekli yeni riskler ortaya çıkıyor ve ilerliyor.
Bir de mobil ödeme var. Burada da MasterCard’ın, Visa’nın getirdiği belli standartlar var. Bunlara uymak zorunda. Bunlar için de gerekli ürünleri biz üretiyoruz.
O zaman Visa ve MasterCart’la da çalışıyorsunuz?
Gürcan Altıparmak: Evet, sürekli çalışmalarımız var. Projeler yapabiliyoruz, yaptığımız ürünlere MasterCard’dan ve Visa’dan sertifika alıyoruz. Belli standartlar birlikte geliştiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster