Ana SayfaRöportajlarİşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği---

İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği

11 / 14
İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği
14 Ağustos 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

 “ŞUNU UNUTMAYALIM ŞİDDETİN ÖNLEMİ ŞİDDET OLMAMALI. ÇÜNKÜ ŞİDDET ŞİDDETİ DOĞURUR” 

Finansgundem.com - Kadına şiddet, aile içi şiddet ve kadın cinayetleri için ne düşünüyorsunuz?

Nur Ger - Kadına şiddet katlanarak arttı ama ülkemizdeki şiddet dili, şiddet yöntemi, adaletin ve hukuk düzeninin layıkıyla uygulamada olmaması, kendi doğası içinde bir şiddet düzeni getiriyor. Daha çok mağdur olan kadın, daha çok nasibini almış oluyor. Yani ciddi olarak şiddetin artması demek ülkede haksızlıkların artması, yaşamın zorlaşması, insanların insan olmakla ilgili değerlerinin bitmesi demek. Yani bir yerde toplumsal bir kriz geçiriyoruz. Hem de her konuda. İki kişi sokakta yürürken, biri birine çarpsa birbirini öldürüyor. O kadar olumsuzlukla dolmuşuz ki büyük şehrin yaşamı, sıkıntı, para, sürekli bir rekabetin gösterilmesi gibi. Böyle bir insan modeli çıktı ortaya. Doğal olarak en mağduru maalesef kadınlar oluyor. Şunu unutmayalım şiddetin önlemi şiddet olmamalı. Çünkü şiddet şiddet doğurur. 

Ben Haklı Kadın Platformu’nun da Yönetim Kurulu Üyesi’yim bu arada. Kadına şiddette TÜSİAD ile de çalıştık. Ayrıca bizim Suteks olarak çalışanlarımız için psikolojik danışmanlık sistemimiz ve hukuk danışmanlığı hizmetimiz var. 

Finansgundem.com - Kadın, erkek, kariyerinden memnun olmayanlara öneriniz nedir?

Nur Ger - Kariyerinden memnun olmamak başlangıçta kariyerini seçerken kendisini iyi tanımayarak, doğru kararı ve doğru yeri seçememek veya şartların zorlamasıyla doğru yerde olmamak demektir. Mutlaka ve mutlaka kendisini tanıyarak hayatını ikinci defa sıfırlayacak olsa dahi doğru yöne geçmesini tavsiye ederim. Hayatınızda mutlu olmadığınız bir işte mutlu ve verimli olamazsınız. Zaten eninde sonunda iş, işveren veya çalışma ortamı sizi bırakır. Bir an önce kendi kariyeriniz doğrultusunda, kendinizi yeniden eğiterek oraya yönlenmeniz lazım. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster