Ana SayfaRöportajlarİşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği---

İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği

10 / 14
İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği
14 Ağustos 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

Finansgundem.com - Kadının siyasette ve ekonomide daha etkin rol alması Türkiye’ye ne kazandırır? Örneğin yolsuzluğu azaltır mı?

Nur Ger: Bununla ilgili bizim bir çalışmamız oldu, “Yolsuzlukların azalmasına sebep oluyor mu?” diye. Birebir, ‘kadın olursa yolsuzluk azalır’ gibi bir şey doğru değil. “Eğer erkek yerine kadın olsaydı hayır bu olmazdı!” diye bir şey yok. Fakat şöyle bir şey var. Kadın erkek eşitliğinin olduğu yerde ve kadınla erkeğin beraber olduğu alanlardaki gelişmişlik arttığı içindir ki yolsuzluk eksiliyor. Böyle bir teorem var. Kadın olmaktan gelen değerler, erkek olmaktan gelen değerlerle eşleştiği zaman zaten gelişmişlik daha artı oluyor. Bunun doğal sonucu olarak da yolsuzluk kendiliğinden eksilmiş oluyor.  Şöyle bir tane de somut örnek vereyim.  Latin Amerika ülkelerinden bir tanesinin polis teşkilatında eşit sayıda kadın erkek alınmış ve yolsuzlukların eksildiği ve bütün cezanın arttığı, düzenin daha iyi olduğu görülmüş. Ben bunu yolsuzluk bağlamında değil, dünyadaki yönetişimin daha nitelikli olması bağlamında söylüyorum. Bu bir dengedir.  Erkekle kadının beraber olarak yaptığı her iş, ikisinin artıları birbirini tamamlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster