Ana SayfaRöportajlarİşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği---

İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği

8 / 14
İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği
14 Ağustos 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

“SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ DIŞINDA KALMIŞ OLMAMIZIN BEDELİ AĞIR OLUR”

Finansgundem.com - Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı ve Türkiye... ABD-AB ittifakına bakışınız nedir? Türkiye bundan zarar görür mü, görürse ne kadar görür?

Nur Ger - Türkiye bunun parçası olmazsa kesinlikle ve kesinlikle zarar görür. Ben Gümrük Birliği için de aynı şeyi söylemiştim. Birincisi jeostratejik olarak bakalım. Biz, Avrupa Birliği ve Batı dünyasıyla, batılılığı gelişmişlik olarak almıyoruz. Ben dünyadaki gelişmişliğin göstergesi batıdır diye bir kavramı kabul etmiyorum.

Benim siyasetçi de olsam birinci gündemim, bugün yaşayan insanımın her birini, kendisinin bulunduğu konumdan bir adım öteye nasıl götürebilirim olurdu. “Okuma yazması olmayanların tamamı okuma yazma öğrensin, Açık Öğretim’de sonsuz fırsat sağlansın, iş imkanları yaratılmak üzere toplu projeler çıkarılsın”, oturup bunları düşünürüm. Yurt dışındaki bütün beyin güçlerimizi buraya nasıl getiririz, onlara hangi imkanları sağlarız ki biz geleceğin ülkesi haline gelelim? Bu anlaşmanın bir parçası olmadığımız yerde, gerçekten üçüncü dünya dediğimiz ülkeler seviyesinde olacağız. Hiç bir şekilde siyasette de söz hakkımız olmayacak. Her şekli ile parçası olmamız gerekiyor ve burada yine aynı şeyi söyleyeyim bir resim ne kadar kötü ise o kadar düzeltilmeye muhtaçtır. Şu anda onlar anlaşmayı yaparken bu süreç içerisinde bizim gözlemci olup Amerika ile Serbest Ticaret Anlaşması’nı imzalamamız ve “Avrupa’nın şartlarının aynısını kabul ediyoruz” dememiz lazım. Çünkü biz Gümrük Birliği’nde diğer ülkeler politikasında Avrupa Birliği, “Gelin biz beraber yapalım bunu…” dediğinde biz reddettik. “Biz kendi başımıza Serbest Ticaret Anlaşmamızı yaparız” dedik. Böyle dediğimiz içinde 20 yıldır hiç bir şey olmadı. Halbuki, “Avrupa Birliği kimle Serbest Ticaret Anlaşması yapıyorsa, ben onunla aynı anlaşmayı paralel yürüteceğim” demiş olsaydık, bugün 10 bin dolar olan kişi başına düşen milli gelirimiz 25 bin dolardı zaten. Ama dediğim gibi, biz söyleyeceğiz, gene söyleyeceğiz. Bugün için Avrupa Birliği üyelik sürecinden daha önemli bir şey söylüyorum, yani Avrupa Birliği’ne üyelik süreci daha 15 yıl sürebilir, fakat bizim Serbest Ticaret Anlaşması’nın dışında kalmış olmamızın bedeli ağır olur. Ve bir daha da düzelmez. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster