Ana SayfaRöportajlarİşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği---

İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği

9 / 14
İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği
14 Ağustos 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

“BÜTÇEMİZİN YÜZDE 20’Sİ EĞİTİME GİTSİN”

Finansgundem.com - Üretken, girişimci, iyi eğitim almış bir işkadını olarak, orta gelir tuzağına düşmemek için kadının çalışma hayatında kalması gerektiğinde ısrar ediyorsunuz, bunu biraz açar mısınız?

Nur Ger: İş gücüne katılımına baktığınız zaman, üniversite eğitimlilerde yüzde 70 seviyesinde. Öte yandan da niteliksiz iş gücü ilkokula düştüğünüz zaman yüzde 26’ya düşüyor. Bir an önce kadının çalışma hayatına girmesini sağlamamız, kadınlara her türlü meslek için öncelik tanımamız lazım. Yoksa hakikaten belirli meslek gruplarına dışarıdan insan getireceğiz. 

Bakın kadınlar evde hiç yoklar, çalışma hayatında da yoklar. Hatta kadınlar evde otursun 3-5 tane çocuk doğursun. Kız çocukları da okula gitmesin.  Sadece erkek çocukları okula gitsin. Kız çocuklarına da, “Kocana nasıl hizmet edersin?” eğitimi verilsin. Bu nasıl bir dünya? Maalesef böyle bir dünya! Dolayısıyla bu zihniyetin külliyen yok olması gerekiyor bu ayrıştırmayla ilgili. Sen bugün düzenini buna göre kurmamışsın. Yani diyorsun ki benim yeteri kadar kreşim yok, kadınım yeterince eğitimli değil vs. Bir an önce bunun dışına çıkalım. Nitelikli kadın olsun, erkek olsun, en iyi hayat şartlarına layıktır. Ve en iyisini yaşasın. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster