Ana SayfaRöportajlarİşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği---

İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği

6 / 14
İşte ‘paylaşımcı patron‘ Nur Ger‘çeği
14 Ağustos 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

“BU İŞLERE GİRMEDEN ÖNCE KADININ KONUMUNUN BU KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Finansgundem.com -  Birazda bu Kadın/Erkek Eşitliği Çalışma Grubu’na gelelim?

Nur Ger - Ben KADER, KAGİDER kurucu üyesiyim. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin de ilk ‘Kadın Başkanı’yım. TÜSİAD’da Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Komisyonu Başkanı’yım. Sonuçta sivil toplumculuğum çok uzun soluklu. Hatta bu her insanın vazifesidir diye düşünürüm.

Bu işlere girmeden önce kadının konumunun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum çünkü, kendi yaşam serüvenimde kadın meselelerinde çok ilgili değildim, daha çok hazır giyim sanayinde onun başkanlığıyla alakadardım. Bir de en zayıf alana destek vermek lazım; bu kadar kötü, bu kadar korkunç bir alansa, burada ne yapılabilirse yapmak lazım. Çünkü her şeyin sonu toplumsal, sosyal barışa ve ülkenin ekonomisine çıkıyor. Buradan da kadın erkek eşitliği benim sosyal sorumluluğum oldu. Bir kere ödülle tescil olmuş oldu.  Çünkü bir şeyi söylüyor değil, uyguluyor olmak gerekiyor. Bunun ötesinde çok çabuk değiştirilemeyecek olduğunu, kısa zamanda sonuç alınamayacak olduğunu ve fakat her şeyi ‘damlaya damlaya göl olur’ şeklinde yapmamız gerektiğini öğrendim.

Bir de işveren olduğum için iş dünyasındaki değişiklikleri de görebiliyorum. Sadece kadın sorunlarını değil. Mesela bir işveren olarak kreş yatırım teşvik projesini, 5’inci bölge teşviklerinin içine koyup, tamamen kreş yatırımı haline getirdim.

Ama kreş ucuz sermayeyle yapılan bir yatırım olunca, hele de bunun niteliklerini bakanlık belirlerse ve bu çerçevede kreşi mantar gibi yayabilirsek kadınlar çocuklarını baktırabilecekler. Hatta erkekler bile. Yani kreşler kadınlara özel değil, erkekler de o kreşlere çocuklarını bırakabilmeli. Biliyorsunuz erkeklere hala parlamentodan doğum izni çıkmadı. Böyle baktığım için kreş meselesi benim birinci derecede önem arz ediyor.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim,  TÜSİAD’a Fransızlar geldiler ve, “Biz üç ülke belirledik; Tunus, Cezayir, Türkiye. Türkiye’ye baktık ve maalesef kadın erkek eşitliği konusunda çok ciddi geridesiniz” dediler. Fransızlar, kreş konusunda uzun vadeli ve çok ucuz kredi vermek istediklerini söylediler. Bunun yöntemi ve yolu ile ilgili bizden destek istediler.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster