Ana SayfaBankacılıkİşte aidatsız kartlara gelen özellikler---

İşte aidatsız kartlara gelen özellikler

8 / 8
İşte aidatsız kartlara gelen özellikler
01 Mart 2016 - 09:29 www.finansgundem.com

KREDİ KARTLARININ SADECE YÜZDE 7'Sİ AİDATSIZ

Soner Canko / Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü

Ücretsiz kredi kartları Türkiye'de çok fazla ilgi görmedi. 2015 Ekim sonu itibariyle 4 milyon ücretsiz kredi kartı bulunuyor. Toplam 58 milyon kredi kartı olduğu düşünüldüğünde oransal olarak kredi kartlarının sadece yüzde 7'sinin ücretsiz kartlardan oluştuğunu görüyoruz. Zaten 4 milyon kartın 2.8 milyonu kanun çıkmadan önce de bulunuyordu. Bir diğer deyişle kanundan sonra ilaveten 1.2 milyon ücretsiz kredi kartı verildi. Düşünüldüğü gibi kredi kartları ağırlıklı olarak ücretsiz olanlara dönmedi. Ücretsiz kredi kartlarının ilgi görmemesinin birçok nedeni var. Kredi kartları türlerine ve segmentlerine göre kullanıcılarına farklı avantajlar sunuyor. Türkiye'de kart kullanıcıları bırakın ücretsiz kartları, ağırlıklı olarak en geniş imkanlara sahip olabilmek için en prestijli kartları tercih ediyor. Her ne kadar ücretsiz alternatifler olsa da kart kullanıcıları prestijden vazgeçemiyorlar. Bir başka neden ise taksitten vazgeçilememesi. Kart kullanıcılarının yaklaşık yüzde 30'u, "Kartınızın en beğenilen j özelliği nedir? sorusuna 'taksit' yanıtını veriyor. Tüm kartların yüzde 99'undan fazlası ile taksit yapılabiliyor, ücretsiz kartların ise yaklaşık yüzde 96'sı taksit özelliğine sahip. Dolayısıyla aslında ücretsiz kartlara taksit özelliği eklenmesi pratikte çok fazla bir şeyi değiştirmeyecek.

(ESİN ÇETİNEL/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tusem01 Mart 2016 16:32

    5 ğün önce garantiden aldığım kartımı kapatmak istediğim için 75 tlnin 45 tl sini geri vermek istediler..bende sız dalga mı geçiyorsunuz dedim,kapatın şunu dedim..tama dediler 5 ğün oldu tık yok..hala açık,,,üstelik ücretsiz kartda önermediler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster